ATPTENIS

NAGRADA DUPLO MANJA OD OBEĆANE Đoković: Nisam znao za tu informaciju

Najbolji igrač svijeta Novak Đoković ima najviše ambicije na predstojećem Završnom ATP mastersu u Torinu. Srpski teniser je u Italiju doputovao poslije osvojene titule u Parizu, a u Torinu će biti u grupu sa Stefanosom Cicipasom, Andrejom Rubljovom i Kasperom Rudom.

Novak startuje u ponedeljak, a prvi rival će mu biti talentovani Norvežanin. Ipak, pred start turnira, Đoković je pričao o svemu, pa i o organizaciji PTPA koju je osnovao.

– PTPA još nije na mestu na kom želimo da bude, u smislu dugoročnih ciljeva. Pred nama je još dug put. Očekujem da se brzo nametnemo kao sistem i kao struktura u teniskom eko sistemu. Možda su mediji ili igrači očekivali da sve ide brže, ali nije moguće. Kad smo osnovani, nismo bili priznati od strane bilo kog rukovodećeg tela ili asocijacije u tenisu, tako da je to slučaj i dalje. To čini naš put izazovnijim, ali ne zaustavljamo se. Idemo napred, zapošljavamo sve više ljudi u strukturu, na liderska mesta, ljude sa iskustvom. Uskoro ćemo objaviti neke stvari, tako da idemo dalje. Određujemo kakve bi drugačije mogle da budu strategije, koje zavise od reakcije na sve koji su u sistemi. Želimo da budemo prihvaćeni i poštovani, da budemo sto odsto igračka asocijacija, jer verujemo da igrači moraju da budu stopostotno zastupljeni, što sada nije slučaj. Kao što sam rekao, nismo imali mnogo pozitivnih reakcija od bilo koga, tako da ćemo videti kako idu stvari u narednom periodu i odrediti šta dalje treba da se preuzme – rekao je Đoković.

Prelaskom turinra iz Londona u Torino Rečeno je da će nagradni fond biti do 14 miliona evra, ali stvarnost je da sada nije ni upola tako.

– Nisam bio svestan te informacije, zaista. Ipak, shvatam da se kao logičan zaključak nameće da smo imali ove kovid uslove u poslednjih godinu i po, što je veliki izazov za ATP i turnire. To smo dobili kao opravdanje za smanjenje nagradnih fondova. Ipak, sad vidimo da je na većini turnira dozvoljen skoro pun kapacitet na tribinama, tako da to menja stvari. Nedavno sam čuo da će Pariz uraditi drugačije, jer su imali sto posto kapaciteta, pa će povećati nagrade i vratiti se na normalan nivo. To je sjajan znak, ne radi to svaki turnir, ali bi bilo sjajno da slede taj primer, jer posle svega, mnogo igrača zavisi od novca koji zarađuju na turnirima. Znam da je borba na svim nivoima, kod igrača, turnira, na svim nivoima, ali kako se polako vraćamo normalnijoj situaciji, koja je bila pre kovida, osećam da nagrade treba da rastu. Nisam zabrinut nešto posebno za nagrade, posebno ne za ATP finale, jer je ovo jedan od najvećih proizvoda na ATP tržištu. Uvek je bilo tako. Prešli smo iz Londona u Torino, postoji jak interes sponzora iz cele zemlje, možda ove godine je drugačije zbog kovida. Nisam siguran, nemam dovoljno informacija, ali ne mislim da bi trebalo da bude značajnije razlike u nagradama između Londona i Torina – poručio je Đoković.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

3 Comments

  1. Povratni ping: 뉴토끼
  2. Povratni ping: Penis Envy Mushroom
  3. Povratni ping: 다시보기
Back to top button