KOŠARKANBA

Tarner: Gober je počeo; Gober: Sudije dozvoljavaju previše sranja

Proteklu noć u NBA ligi obilježio je sukob Majlsa Tarnera i Rudija Gobera u pobjedi Indijane nad Jutom.

Tarner, Gober su uz Donovana Mičela i Džoela Inglesa isključeni četiri minuta prije kraja meča.

Nakon što je promašio polaganje, Gober je u padu povukao Tarnera za šorts.

Centar Indijane je protestovao kod sudija, a nakon što su ga ignorisali nabio je Goberu rame u leđa.

Francuz mu je odgovorio zgrabivši ga sa obje ruke, nakon čega je pokušao da ga baci na pod.

Tarner vjeruje da nije uradio ništa loše i za incident je okrivio Gobera.

– Svi su vidjeli šta se dogodilo. Mislim da je to bio prljav potez. Nisam siguran koji sudija, neko je vidio. Mislim da je sve moglo biti spriječeno. Oborio me i ja nisam htio to da trpim. Nisam mogao da vjerujem da nije faul. Mislio sam da je laka odluka. Gober je zakucao i počeo da sere. Mislim da je od toga počelo. Kada mi je povukao šorts, nisam htio da ignorišem. Morao sam da se zaštitim u toj situaciji. Mislim da nisam uradio ništa pogrešno. Ali nije na meni da odlučim. Pričaćemo sa ligom i vidjećemo šta će biti – rekao je Tarner.

Gober kaže da se samo štitio.

– U jednom trenutku sam morao da se zaštitim. Posebno ako sudije nastave da rade ono što rade cijele sezone. Dozvoljavaju igračima previše sranja. Ostao sam miran jer imam mnogo samokontrole. Ako se ne osjećam ugroženo neću zadati udarac i dobiti suspenziju kojom ću naškoditi svom timu. Nisam osjetio prijetnju pa neću da se tučem na košarkaškom terenu. Ali ako neko želi tuču, lako mi je prići. Samo to neću raditi na društvenim mrežama ako neko ima problem na instagramu, tviteru, vacapu…

Francuz je kritikovao igrače koji se pretvaraju.

– Ništa se neće dogoditi. Prestani da se praviš da će se nešto dogoditi. Ako smo samo ti i ja u sobi, nećeš uraditi ništa. Previše momaka koje znate pokušavaju nešto pred kamerama.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button