FUDBAL

KRAJ SVIH NADANJA Finska sa igračem manje utišala „Bilino polje“

Fudbaleri BiH izgubili su sve šanse da se plasiraju u baraž za odlazak na Svjetsko prvenstvo jer su poraženi od Finske na „Bilinom polju“ sa 1:3.

Iako su više od 50 minuta imali igrača više pošto je u 37. minutu iskuljčen Juka Raitala, izabranici Ivajla Peteva dozvolili su gostima dda daju dva gola, a uspjeli su da postignu samo jedan – što je bilo premalo u ovako važnom meču. Finci su prethodno poveli golom Markusa Forsa, a Temu Puki je pri rezultatu 0:0 propustio da realizuje penal. Kada se sve to sagleda, nema sumjnje da je selekcija sa sjevera Evrope zasluženo slavila i zadržala šanse da se plasira u Katar.

Sa druge strane, „zmajevi“ su propustili ogromnu priliku, popustili pod pritiskom u jednom od dva odlučujuća meča, te napravili previše grešaka koje se na ovom nivou skupo plaćaju. Pri rezultatu 0:2 Petev je izveo Miralema Pjanića koji je dobio salve zvižduka, a rezervisti Luka Menalo, Mateo Sušić i Amer Gojak unijeli su mnogo živosti. Gol je visio u vazduhu i došao je vrlo brzo poslije centaršuta Gojaka poentirao je Menalo. Ipak, treći gol Finaca poslije greške odbrane domaćih zapečatio je sudbinu „zmajeva“.

Poslije sedam mečeva BiH je na četvrtom mjestu sa sedam bodova, a Finci su na drugom sa 11. Treća je Ukrajina sa devet, a ova selekcija za tri dana dolazi na noge BiH u za njih vrlo važnom, a za „zmajeve“ potpuno nevažnom meču.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

Back to top button