BIHKOŠARKA

BORAC I DALJE PERFEKTAN Široki pao drugi put u sezoni

Košarkaši Borca nastavili su sa fenomenalnim partijama o e sezone, jer su u derbiju lige BiH savladali Široki Brijeg sa 82:73.

Ovo je drugi trijumf Banjalučana protiv jednog od najvećih rivala, jer su ih savladali i u prvoj utakmici ABA 2 balona koji je odigran na Zlatiboru. “Crveno-plavi, doduše, ovaj put nisu bili toliko ubjedljivi, ali su bez problema upisali sedmi trijumf od starta sezone, a treći ligi i ostali jedna od rijetkih ekipa u Evropi koja nije osjetila gorčinu poraza. Ključ za pobjedu bila je druga četvrtina u kojoj su Banjalučani postigli čak 34 poena, a tokom treće imali su i maksimalnih 16 poena prednosti. Široki je u finišu meča smanjio zaostatak, ali pobjeda ekipe Dragana Nikolića nije dolazila u pitanje.

Domaće je predvodio Aljoša Janković sa 21 poenom i 11 skokova, Draško Knežević je dao 17 uz osam asistencija, a Srđan Gavrić 14. Na drugoj strani, najbolji su bili Ive Ivanov i Josip Bilinovac sa 18 odnosno 16 poena. Borac sada ima omjer 3-0, dok je Širokom ovo prvi poraz uz četiri pobjede.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: Fysio Dinxperlo
Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button