KOŠARKA

Srbija otvara kvalifikacije za Evrobasket protiv Hrvatske

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije od 18 časova u Zaboku igraja protiv selekcije Hrvatske, u prvom meču kvalifikacija za Evrobasket 2023. godine.

U grupi je i Bugarska, koju je Hrvatska nedavno u Botevgradu pobedila sa 84:73.

Srbija u novi ciklus ulazi sa izmijenjenim i podmlađenim timom, ali sa velikim motivom da odbranu evropske šampionske titule počne dobrom igrom i pobjedom.

Novi kapiten ženske košarkaške reprezentacije Tina Krajišnik rekla je da tim spremno i koncentrisano dočekuje meč sa Hrvatskom.

– Ovo je potpuno novi start i trudimo se da i mi sa novom energijom uđemo u ovu priču i da maksimalno ozbiljno shvatimo put koji je pred nama. Od prvog dana okupljanja dosli smo spremni. Ekipa jeste podmlađena, ali to ne utiče na naš načina rada. Rad je prisutan kao što je bio i ranije, isti je način treniranja, ali i pristup. Mislim da je to recept koji treba da daje rezultat. Da se fokusiramo na prvu utakmicu, to je prvi stepenik koji nas očekuje. Imali smo malo više vremena da se spremimo za tu utakmicu, jer nemamo četvrtog rivala u grupi – rekla je Krajišnik.

(Tanjug)

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button