FUDBAL

DAJTE BRAZIL Slavlje, pjesma i trubači na dočeku “orlova”

Fudbalska reprezentacija Srbije u ponedjeljak nešto poslije 20:30 časova iz Lisabona se čarter letom vratila u Beograd. Dočekali su ih navijači, trubači..
Orlovi su u odlučujućem meču kvalifikacija za plasman na Svjetsko prvensvo na „Lužu“ pobijedili selekciju Portugala pogotkom Aleksandara Mitrovića u 90. minutu i drugi put uzastopno ovjerili mundijalsku vizu.
Izabranici selektora Dragana Stojkovića oduševili su prikazanim u Lisabonu, a kao nagrada za uložen trdu, ne samo u nedjeljnom duelu, došao je i pogodak Mitrovića vrijedan odlaska u Katar.

Srbija slavi svoje fudbalere, pohvale stižu sa svih strana, između ostalog od bivših bivših asova Predraga Mijatovića i Slaviše Jokanovića, Novaka Đokovića, kao i selektora košarkaša Svetislava Pešića, a koliko plasman na Mundijal znači naciji videlo se i na aerodromu „Nikola Tesla“.

Navijači su dočekali junake iz Lisabona, skandiralo se Piksiju, Mitru, Tadiću, Sergeju… Skandiralo se Srbiji. Zasluženo.

– Kakav šok – rekao je Stojković aludirajući na hladno beogradsko veče i dodao da mu je trenutno jedina želja da stigne kući.

– Previše je bilo pritiska u rezultata i igre. Pred njima tek predstoji lepa budućnost – naglasio je selektor.

Mitrović nema ništa protiv da u grupi na SP bude selekcija Brazila.

– Možemo da igramo sa svima, sa ovim selektorom, sa ovim mentalitetom, možemo sa najjačima i želimo sa najjačima. Selektor je doneo ofanzivni fudbal, nešto što nismo imali. Napravio je tim, napravio je kolektiv. Bilo je to veliko veče, daje nam dodatnu motivaciju – rekao je i osvrnuo na promašeni penal protiv Škotske prike godinu dana:

– To je fudbal. Život piše romane. Lepa priča koju ću da pamtim. Naučio sam mnogo. Lepo veče i teških godinu dana. Sve se vratilo sve se naplatilo.

Kapiten Tadić je istakao značaj selektora.

– Selektor je doneo prevagu, to je krucijalno. I njegov stručni štab, ljudima sa kojima s okružio. Vidi se uticaj selektora. Nije btino protiv koga igramo, protiv svakog ćemo da dominiramo i da pokušamo da pobedimo. Ranije smo previše razmišljali o drugima, a ne o sebi. Zato je napokon pala velika ekipa kao što je Portugal. Koliko možemo na Mundijalu? Sve je moguće, treba korak po korak da idemo – naglasio je Tadić. (Sport klub)

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

  1. Povratni ping: Asbestos Abatement Alton
Back to top button