BIHFUDBAL

Borac “petardom” do polufinala Kupa Republike Srpske

Fudbaleri Borca plasirali su se u polufinale Kupa Republike Srpske pošto su danas u meču četvrtfinala deklasirali Omladinac u Potočarima 5:0. Crveno-plavi su tako izborili prvo polufinale najmasovnijeg takmičenja Srpske još od 2013. godine.

Borac je poveo već u šestom minutu. Sjajan prodor i asistenciju Vušurovića iskoristio je David Čavić.

Na 0:2 povosio je Goran Zakarić. Iskusni krilni igrač odlično je prošao po desnoj strani, predriblao nekoliko svojih čuvara, a onda rutinski matirao golmana Omladinca Šešlića.

U drugom dijelu viđena je još veća ofanziva fudbalera Borca i nekoliko dobrih prilika, ali na sljedeći gol se čekalo do 73. minuta. Bila je to jako dobra akcija crveno-plavih. Zakarić se “revanširao” Čaviću za asistenciju, a mladi ofanzivac Borca postiže drugi gol na meču, za Borčevih 0:3.

Na 0:4 povosio je Jovo Lukić u 11 minuta kasnije. Slično kao u duelu sa Alfa Modričom u osmini finala, Lukić je ušao s klupe i pogodio mrežu rivala.

Konačnih Omladinac – Borac 0:5 postavio je David Čavić svojim trećim pogotkom, kompletiravši het-trik kojim je nagradio svoju odličnu igru.

– Zahvalio bih se Omladincu na fer i korektnoj utakmici. Bilo je za očekivati da mi prođemo dalje. Došli smo u gotovo kompletnom sastavu. Svi igrači su uspjeli da igraju, sve je prošlo bez povreda, odigrali smo dobro i uspjeli da se plasiramo dalje što je bio naš cilj, istakao je trener Borca Nemanja Miljanović.

Borac na proljeće nastavlja Borbu za šesti trofej u Kupu Srpske, a već u nedjelju dočekuje Rudar Prijedor u prvenstvenom okršaju.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button