FUDBAL

HEROJ SRBIJE “Mitrović je na nezvaničnoj utakmici dao 22 gola”

Plasman reprezentacije Srbije u Katar na Svjetsko prvenstvo bila je tema Prve televizije u Jutarnjem programu.

Fudbaleri Srbije su rezultatom 2:1 pobijedili Portugal u Lisabonu i plasirali se na Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine.

Tim povodom je gost Prve televizije bio je Vojkan Rakić, prvi trener heroja Srbije iz tog meča, Aleksandra Mitrovića, koji je postigao odlučujući gol.

– Kada je krenuo sa prvom decom na treninzima se videlo da će biti vrhunski igrač, u FK Smederevo se radilo sa njim, pa ga njegov ćale Ivica i ja odvedemo u Partizan i on tamo daje 5 golova, a ovde je u nezvaničnoj utakmici dao 22 gola. Na prvom treningu u Smederevu je dao tri gola, pa je pokazivao umeće fudbalsko i od mene dobio nadimak Gerd Miler, krasila ga je brzina i čvrstina. To je jako lepo vaspitano dete, kada je otišao od mene kao da sam izgubio sve. Stalno smo se družili i mnogo je pomogao njegov otac još u organizaciji škole fudbala, pa sam posebno zadovoljan i on je ovde počeo u FK Jedinstvo. Ovo je istinita priča, on je obeležio neko vreme, pa sam ponosan na njega. Aca je bio legenda – rekao je.

Mitrović je veliki borac i Vojkan Rakić je upitan da li su se takve stvari vidjele kada je Aleksandar bio mali:

– Na samom početku je pokazivao veliko znanje i samo sam čekao trenutak kada da ga prosledim dalje, ali on je bio mali i morao je da bude tu, ali kako je igrao mogao je. Ja sam rekao da će da napravi karijeru ko Stanković iz Zvezde, on je bio takav talenat da kada ne možemo da damo gol ja ubacim njega, sećam se jednom kada sam ga jedva izvadio protiv Radničkog iz Kovina kada je dao gol u poslednjm momentima. Mi smo svi ponosni ovde na njega, sva ova okolna sela i Smederevo, svi ga volimo i lepo je primljen. On je ponos Smedereva – dodao je.

(B92)

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button