FUDBALREGION

Paunović: Do 2025. ćemo biti svetski ili evropski prvaci

Veljko Paunović je 2015. godine sa omladincima Srbije postao prvak sveta i u etar izbacio većinu aktuelnih “A” reprezentativaca naše zemlje.

Zbog toga je nesumnjivo jedan od važnih dijelova slagalice u koja je dovela do toga da Srbija napravi podvig u Lisabonu i veoma je srećan zbog učinka selekcije koju predvodi Dragan Stojković Piksi.

– Mnogo sam srećan zbog našeg naroda i reprezentacije. Bravo za momke, bravo za selektora! Navijali smo kod kuće i mnogo se obradovali Mitrovićevom pobedosnom golu, kao i igri celog tima. Moja deca su nosila srpske dresove, navijali i radovali se kao ludi. Ovo je veliki uspeh za naš fudbal i zemlju. Ponosan sam što sam Srbin – rekao je Paunović u izjavi za “Sportski žurnal”.

Aktuelni menadžer Redinga je te 2015. godine na Novom Zelandu među “orlićima” imao Predraga Rajkovića, Sergeja Milinković-Savića, Andriju Živkovića, Marka Grujića, Nemanju Radonjića i Mihaila Ristića, dok je Luka Jović taj šampiona propustio iako je bio dio te selekcije.

– Ponosan sam na sve njih, zbog različitih okolnosti Radonjić, Jović i Lukić nisu putovali na Novi Zeland. Vlahović i Terzić su stasali u generaciji mog saradnika Marka Mitrovića, Aleksandar Mitrović u timu omladinaca, osvajača EP 2013. Posebno se radujem što konačno imamo generaciju veterana i iskusnih igrača, koji su prave vođe i primeri Tadić, Stefan Mitrović, Kostić…

– Piksi sve režirao, fudbalski je genije. Bio je moja inspiracija dok sam bio mlad igrač. Pohvale zaslužuje i njegov stručni štab, svi su moji veliki prijatelji – poručio je Paunović.

Na kraju je dao svoju hrabru prognozu koja će ozbiljno “odjeknuti”.

– Do 2025. osvojićemo svetsko ili evropsko prvenstvo – zaključio je Paunović.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

3 Comments

  1. Povratni ping: 토렌트 사이트
  2. Povratni ping: 다시보기
Back to top button