TENIS

NOLE STIŽE U AUSTRIJU Poznat sastav Dejvis kup tima Srbije

Selektor Dejvis kup tima Srbije Viktor Troicki odredio konačan spisak igrača za finali turnir Dejvis kupa, a na njemu se nalazi i Novak Đoković koji će se ekipi pridružiti u Austriji po završetku završnog Mastersa u Torinu.

Dejvis kup selekcija Srbije na put u Insbruk kreće u subotu 20. novembra, a put Austrije kreću Dušan Lajović, Filip Krajinović, Miomir Kecmanović i Nikola Ćaćić. Dejvis kup selekcija Srbije boriće se od 25. novembra do 5. decembra 2021. na finalnom turniru ovog prestižnog teniskog timskog takmičenja, Dejvis kupu koji će biti održan u tri grada (Madrid, Insbruk i Torino).

Selekcija Srbije smještena je u Grupu F sa Njemačkom i Austrijom, a međusobni mečevi igraće se u Insbruku. Tim Srbije ove sedmice odrađuje finalne pripreme na terenima TC Novak u Beogradu.

– Na žalost pravila ovog takmičenja su takva da možemo u timu imati samo pet igrača i zbog toga smo morali da presečemo, da jedan igrač ovaj put sa nama ne ide na finalni turnir. Laslo Đere neće biti u timu zbog uslova u koje idemo, od nadmorske visine do dvoranskih uslova koje ćemo imati za igru. Prvi trener naše reprezentacije Dušan Vemić i ja kao selektor presekli smo i odlučili da u su ovom trenutku Kecmanović i Ćaćić bolja opcija. Ne otpisujemo Đerea, računamo na njega u budućnosti. Znam da mu je teško pala ova odluka, i sam sam bio u takvim situacijama, znam kako mu je i verujem da će naredne godine briljirati u ličnoj karijeri i biti bolji nego ikada – rekao je selektor Toricki.

Prvi meč u grupnoj fazi Srbija igra 26. novembra protiv domaćina Austrije, dan kasnije sledi susret sa reprezentacijom Njemačke. U četvrtfinale plasiraće se prvoplasirane, kao i dvije najbolje drugoplasirane reprezentacije iz svih grupa.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button