FUDBALREGION

Piksi: Budite spremni da vidite još bolju Srbiju na Mundijalu!

Nacionalni heroj! Čudotvorac! Vizionar! Sve je to u očima srpskog naroda ovih dana Dragan Stojković Piksi. Selektor srpske reprezentacije ističe da nema stajanja i najavljuje još bolje orlove na Mundijalu u Kataru!

– Tek ćete gledati neku novu Srbiju! Promenilo se mnogo toga od starta našeg druženja, rada, treninga, ideje koju želimo da sprovedemo u djelo. Sve je išlo dobrim tokom, a moram da pohvalim igrače koji su to prihvatili, sve je to dalo rezultate, istakao je selektor Srbije na gostovanju u Dnevniku RTS-a.

Posebno je Piksi ponosan što se ostvarilo sve što je najavljivao od prvog dana dolaska na mjesto selektora.

– Napravili smo veliki rezultat, pobjedili smo veliku Portugal u Lisabonu u utakmici koja je bila presudna, u kojoj nam je bila potrebna pobjeda. Od početka kvalifikacija vjerovao sam da Srbija ima potencijal da se bori za mjesto koje vodi na prvenstvo svijeta, ali je najvažnije da sam uspio da to vjerovanje prenesem na igrače. Srbija je pokazala novo lice, timski duh, snagu kolektiva. Svi igrači se maksimalno trude da ideje koje imamo sprovedu u djelo. Govorio sam da želim da Srbija igra najljepši fudbal, da čak i ako se izgubi, to bude uz aplauze, ponovio je Stojković.

Srećan je selektor Srbije što je i prije meča u Lisabonu osjećao sve veću podršku u javnosti, dok sada vlada potpuna euforija.

– Ovaj rezultat je poklon narodu. Nositi dres državnog tima je nešto što igrač može samo da poželi. Kada se to ostvari, onda mora biti pravi i mora dati maksimum koji ima u sebi – da se bori, trči, žrtvuje za tim… Narod koji to gleda sa strane umije to da prepozna. Ojsetili smo veliku podršku – ljudi su osjetili da je odnos prema dresu onakav kakav treba da bude, rekao je Stojković.

foto: Marko Metlaš/Alo

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

Back to top button