KOŠARKANBA

Novi Pipenov odlomak: MJ je uništio košarku, LBJ je najveći

U autobiografiji “Unguarded”, nekadašnji košarkaš Čikago Bulsa Skoti Pipen ističe da je Majkl Džordan uništio košarku, zato što je želio da cijeli tim radi za njega, i zbog toga smatra da je najveći svih vremena Lebron Džejms.

Pipen i Džordan se smatraju možda i najboljim tandenom u istoriji, pošto su donijeli Bulsima šest titula. Ipak, posljednjih godina njihov odnos nije baš najbolji.

To se jasno zaključuje po objavljenim odlomcima Pipenove autobiografije. Najprije je otvoreno kritikovao Džordanov dokumentarac „The Last Dance“, smatrajući da je stvoren samo da bi veličao Majkla, a sad je otišao i korak dalje.

– Ići ću čak toliko daleko da kažem da je Majkl uništio košarku. Osamdesetih godina na terenima, svi bi dodavali loptu, proigravali saigrača da pomognu timu. To je stalo devedesetih. Djeca su željela da budu kao Majkl. A Majkl nije želio da doda, nije želeo da skoči, niti da brani najboljeg protivničkog igrača. On je želio da se sve radi za njega – napisao je Skoti.

Uslijedilo je „poentiranje“.

– Zato sam uvijek vjerovao da je Lebron Džejms najveći kojeg je ova igra vidjela – on radi sve i oličava ono što košarka zaista jeste – poručio je Pipen i, nema dileme, dodatno uzburkao vječitu raspravu ko je košarkaški GOAT.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button