FUDBAL

Piksi: Pasoš mora da bude original, nikako kopija

Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi osvrnuo se na način funkcionisanja nacionalnog tima nakon velikog uspjeha koji je ostvaren odlaskom na Svjetsko prvenstvo.

– U reprezentaciji svi daju maksimum i prate one ideje koje ja smatram da su dobre i koje donose identitet jedne reprezentacije, taj pasoš koji mora da bude original, nikako kopija – rekao je Stojković Piksi u izjavi za TV Tanjug.

Na plasman na Mundijal gleda kao na zajednički uspjeh.

– Ne vidim da sam ja tu specijalno važan, važni su igrači i ideja koju smo imali od početka kvalifikacija. Momci su radili na pravi način, slušali su moje savete. Taj optimizam i veru da moramo da uspemo preneo sam na igrače i uspeo sam da ih ubedim da su najbolji. Postoje i neke tradicije. Mi smo savladali Portugal 1984. godine u Lisabonu, ja sam postigao treci gol, a 37 godina kasnije ponovo smo savladali domaćina. Ipak, tradicije nisu toliko važne, važno je da reprezentaciju vodim ispravno i da uspem da uradim nešto dobro za ovu zemlju – naglasio je.

Selektor je pohvalio kapitena reprezentacije Dušana Tadića.

– On je kapiten našeg tima, neko ko se ponaša odlično na terenu i van njega. Njegova tehnika je perfektna, njegova fudbalska inteligencija pleni. Tadić ima sjajnu karijeru, uticaj na reprezentaciju je veliki, ali on to nikada nije zloupotrebio – naglasio je.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button