FUDBAL

Borjan: Daće bog da i ja vidim Katar, ali da se ne sastanemo sa Srbijom

Daće Bog da i ja vidim Katar.

Poslije osam rundi kvalifikacionih susreta Sjeverne i Centralne Amerike Kanada ima 16, SAD 15, Meksiko 14, Panama 14, Kostarika devet, Jamajka sedam, El Salvador šest i Honduras tri boda.

Trijumf nad Meksikom (2:1), čudesne odbrane u nadoknadi vremena, najava da bi moglo da se ostvari ono što se čeka 36 godina.

– Zasluženo. Ohrabrujuće. Obećavajuće. Tri prvoplasirane reprezentacije odlaze direktno na SP, četvrtoplasirana će u baraž. Do kraja kvalifikacija još šest kola. Kanada na megdanu Hondurasu, zatim dočekuje SAD, niz se produžava gostovanjem El Salvadoru… Idemoooo – rekao je Borjan.

Kanadska javnost je ushićena?

– Fudbal je postao glavna tema, ljudi su oduševljeni, narod veruje u državni tim, poklanja mu srce, hrli na utakmice… Ne tako davno, u gledalištu 45.000 navijača, od tog broja, bar 35.000 na strani protivnika, a sad 45.000 privrženih Kanadi. Fantastično. Voleo bih da u Kataru pozdravimo srpske reprezentativce, možda ćemo i da se sastanemo na terenu, mada, nikako ne bih voleo Srbiju za rivala, ja sam Srbin. Je li tako? Jeste. OK – nasmijao se Borjan.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button