BIHFUDBAL

FSRS: Po pet lopti za 40 klubova PFS Banjaluka

Fudbalski savez Republike Srpske na čijem čelu je Vico Zeljković, inače i prvi čovjek FS BiH nastavio je danas sa pomaganjem klubova, ovaj put onih iz Područnog fudbalskog saveza Banjaluka. Zeljković je istakao da je ovo samo prvi korak i da će biti još ovakvih i sličnih akcija.

– Znamo da su problemi klubova veliki, pa je ova odluka zaista dobar korak. Za narednu godinu planiramo da radimo na insfrastrukturi, a značajan dio ćemo planirati na području Banjaluke. Planiramo da radimo 2-3 terena na području Banjaluke. Imamo probleme oko lokacija, ali nadam se da ćemo naci mehanizme i da uradimo te terene koji su obezbijeđeni. Nemamo nikakve pomoći sa te strane. Međutim, nećemo se predati, imamo rezervni plan, a to je da preko određenih klubova uradimo te terene i da sa tim klubovima i da u u dogovoru sa tim klubovima svi mogu da koriste te terene, u zavisnosti od vremena i koliko ti tereni dozvole. Ako ne uspijemo u narednih mjesec dana da postignemo dogovor sa Gradom oko lokacije, okrenućemo se klubovima i zajedno sa njima realizovati te projekte, poručio je Zeljković.

Predstavnici 40 klubova banjalučkog PFS zadovoljni su saradnjom sa krovnim savezom i načinom na koji im FSRS pomaže. 

– Savez radi odlične stvari. Zadovoljni smo saradnjom i nadam se da će biti još plodonosnija u narednom periodu, rekao je Željko Marković iz KMF Teslić.

Vico Zeljković je najavio da će savez već koliko sljedeće godine pokušati da obezbijedi kopmlet opreme svim klubovima, što bi bila dodatna nadgradnja svega što FSRS čini u posljenje vrijeme. 

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button