TENIS

“Lijepo što je Novak to rekao, ali želim da budem kao Rafa”

Kasper Rud uspio je, na iznenađenje mnogih, da se plasira u polufinale Završnog mastersa u Torinu.

U duelu protiv Andreja Rubljova je trijumfovao poslije velikog preokreta i zakazao polufinale za subotu protiv Danila Medvedeva.

– Veoma sam uzbuđen, ovo je bio pravi način da se završi meč. Taj-brejk trećeg seta bio je možda najbolji tenis koji sam u životu igrao jer sam pogađao ‘vinere’ i imali smo ozbiljne razmene udaraca. Na kraju sam završio meč asom i to je bilo olakšanje, jer je bila prisutna nervoza tokom završnice ovih važnih poena – rekao je Rud na konferenciji za medije poslije pobjede nad Rubljovim.

Rival u borbi za veliko finale biće mu drugi teniser svijeta, Danil Medvedev, čiji meč kasno u četvrtak uveče nije uspio da dovrši, pošto je legao da spava.

– Kada sam se probudio ujutru vidio sam da je bio sjajan meč i bilo mi je krivo što nisam ostao budan duže. Nadam se da ću u subotu imati podršku publike, jer igram protiv drugog igrača svijeta i svaka pomoć bi bila dobrodošla. Probaću da se borim i da trčim dok se ne umorim. Nadam se da ću publici prirediti dobar meč – rekao je.

Novinari su dva puta spominjali Novaka Đokovića, najprije istakavši da je Srbin pohvalio servis Ruda poslije njihovog međusobnog duela u prvom kolu, a potom i da je Đoković za Norvežanina rekao da je veoma ljubazan i vaspitan.

– To je lijepo što je rekao. Uvijek se trudim da budem dobar momak, bilo da izgubim ili pobijedim. Mislim da je to velika zasluga moje porodice koja me je vaspitala da tako razmišljam. Naravno, uvijek je moguće pokazati frustraciju na terenu, ali je uvijek lijepo ostati miran i biti ljubazan, na zemlji. To su za mene važne vrijednosti – odgovorio je Rud i nastavio:

– Rekao sam sebi kada sam ušao na Tur da želim da do kraja karijere ne polomim nijedan reket. Mogu da imenujem samo jednog igrača iz top 10 kome je to uspjelo, a to je Rafael Nadal. Federer je takođe sjajan, izuzev jednog slučaja u Majamiju kada je polomio reket. Njih dvojica su bili izvanredni u svom ponašanju – zaključio je Norvežanin.

(B92)

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button