EUROKUPOVIFUDBAL

Milorad Ratković za SNM: Mančester nije bio bolji od nas, zaslužili smo trofej Superkupa Evrope. Pozdravite mi moju Banjaluku!

Na današnji dan prije 30 godina Crvena zvezda je igrala finale evropskog Superkupa protiv Mančester junajteda. Pobjednik tadašnjeg Kupa kupova, Mančester junajted je u prvom meču na Old Trafordu slavio sa 1:0 golom Brajana Meklera, a revanš nije odigran zbog rata na prostorima bivše Jugoslavije. Tako je Zvezda ostala bez prilike da se revanšira timu koji je nadigrala na “Teatru snova”. Za naš portal iz dalekog Viga (Španije), gdje sada živi, javio se jedan od igrača iz tadašnje ekipe crveno-bijelih Milorad Ratković, koji se jako dobro sjeća tog duela.

– Zvezda je sve učinila da iz tog duela izađe kao pobjednik. Mančester je iskoristio tu svoju jednu šansu i poentirao. Dobro, imali su i penal na početku utakmice, ali je Zvonko Milojević sjajno odbranio. U toku meča bili su dosta inferiorniji u odnosu na nas. Zvezda sigurno nije zaslužila da izgubi tu utakmicu! Nažalost, ostali smo bez trofeja, ali već 8. decembra smo postali prvaci svijeta u Tokiju, tako da je poraz na Old Trafordu pao u drugi plan, ističe Milorad Ratković.

Ser Aleks Ferguson i Klejton Blekmor, tadašnji menadžer i prvotimac Mančester junajteda gotovo uglas su tada istakli da su bili “potpuno uništeni te večeri”, odnosno da bolji igrač od Dejana Savićevića nije igrao na “Teatru snova”.

– Savićević je igrao simultanku. Bio je nezaustavljiv! Dominirao je driblingom, pasom, imali smo puno šansi. Pozada smo bili jaki “kao beton” napred inspirisani, ali lopta nije htjela u gol, prisjetio se Ratković.

Popularni Mišo je nosio i dres banjalučkog Borca u drugom dijelu sezone 1990/91. U grad na Vrbasu doveo ga je Husnija Fazlić.

– To je jedna od najljepših etapa u mojoj karijeri, mom životu. Živjeli smo kao jedna familija, a Vladica Popović koji nam je bio trener, više je bio kao otac za nas. U Banjaluci sam dobio sve što jednom igraču, čovjeku treba. Damir Špica je bio kapiten, Malbašić, Bilbija, Šašivarević…kakva smo ekipa bili, to je jedna sjajna hemija…Jedva čekam kada ću ponovo doći u Banjaluku, pozdravite mi sve moje tamo, emotivno je poručio Milorad Ratković iz Viga za naš portal.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

  1. Povratni ping: bio ethanol burner
  2. Povratni ping: We Talk Business
Back to top button