ODBOJKA

Dragutinovićeva i Gajićeva jasne: “Princeze” ne daju trofej

Odbojkašice Bimal Jedinstva već godinama su neprikosnovene u BiH, a u subotu (17) imaju priliku da se okite prvim trofejom u novoj sezoni, peharom namijenjenim pobjednicama Kupa Republike Srpske.

U duplom okršaju timova iz Brčkog i Banjaluke “princeze” će odmjeriti snage protiv domaćeg BL Voleja, ekipe koja im je posljednjih godina jedini dostojan rival na domaćoj sceni.

Banjalučanke su u finalu posljednjeg plej-ofa prvenstva BiH slavile sa 3:0 pa, iako su Brčanke dobile dva naredna meča, gaje nadu da mogu ponoviti taj uspjeh, čega su u taboru Bimal Jedinstva svjesni.

– Jedno je sigurno, a to je da će finale biti sve samo ne lagana utakmica. Od nas se očekuje novi trofej i mi smo spremne da ostane u našim vitrinama. Znamo da je BL Volej veoma motivisana ekipa i da neće odustati sve do posljednjeg poena. Zato moramo da uđemo maksimalno koncentrisani jer je to finale posljednjeg plej-ofa pokazalo da nipošto ne smijemo da ih potcijenimo i olako shvatimo – istakla je jedna od najboljih odbojkašica Brčanki, kapiten ekipe Žana Dragutinović.

Interesantno je da Jedinstvo ove sezone nije osjetilo gorčinu poraza, bar kada su domaća takmičenja u pitanju, a kako Dragutinovićeva ističe, ni ne namjeravaju.

– Nastojaćemo da produžimo taj niz. Naravno, svi protiv nas igraju maksimalno i trude se da pokušaju da nas dobiju, tako da smo se mi već odavno navikle na tu vrstu tereta – poručila je Dragutinovićeva.

Njena saigračica Ana Gajić pojasnila je da “ princeze” imaju priliku da ispune prvi od tri zacrtana cilja za ovu sezonu.

– Daćemo sve od sebe da ovaj trofej ostane u našem posjedu. Inače, BL Volej je veoma neugodan protivnik, pogotovo kada igra na svom terenu, gdje su krajnje motivisani i borbeni. Zato i nemamo previše izbora, samo maksimalno od početka pa do kraja – podvukla je Gajićeva.

Umor protiv Mladosti U muškom finalu domaći Borac će odmjeriti snage sa ekipom Mladosti (20), a Banjalučani svoju šansu vide u umoru rivala iz Brčkog. Naime, aktuelni prvaci BiH su u četvrtak odigrali revanš meč prvog kola CEV kupa u kojem su poraženi od poljskog Belhatova, na čijoj klupi sjedi Slobodan Boškan, sa 0:3 (20:25, 8:25, 14:25). Nema sumnje da će dva meča u dva dana i povratak iz Poljske ostaviti traga na Brčacima.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button