EVROPSKE LIGEFUDBAL

Konačno otkriveno zašto je puklo na relaciji Klop – Buvač

Možda najveća enigma engleskog i evropskog fudbala te 2018. godine bio je odlazak Željka Buvača iz Liverpula. Naime, pred polufinale Lige šampiona protiv Rome, te 2018. godine, Liverpul je samo kratko objavio da Buvač više nije dio stručnog štaba. Bili su navedeni “lični razlozi” za tu odluku, a isprva se i mislilo da će Buvač samo trenutno napustiti Enfild.

Ipak, on se nikad više nije vratio, a izgleda da je sada jasno i zbog čega.

“Miror” navodi da je u svemu udjela imao Arsenal! Navodno, tobdžije su tada kontaktirale Buvača za upražnjeno mjesto menadžera, nakon što je bilo jasno da će Arsen Venger napustiti klub.

Sportski direktor Sven Mislintat je želio Buvača, a vjeruje se da je Klop bio bijesan na njega zbog toga što mu nije otvoreno govorio o tim pregovorima s Arsenalom. No, ni Buvač nikada nije želio da otkrije šta se tačno desilo.

– Svi pitaju kako i zašto, a ljudi nekad žive zajedno po 30 godina, pa se razvedu. Dešava se”, bio je odgovor Buvača u jednoj emisiji.

Njega je u Klopovom timu saradnika zamijenio Pep Lijnders.

Inače, Klop i Buvač su zajedno radili 17 godina. Njihova saradnja bila je vrlo uspešna u tri različita kluba, Majnc su uveli u Bundesligu, sa Borusijom Dortmund bili dvostruki šampioni Njemačke, da bi se njihova saradnja nastavila i u Liverpulu.

U tom periodu Buvača su zvali Klopov mozak, jer je on bio taj koji je osmišljavao sve što se taktike i rada tiče.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button