BIHRUKOMET

POBJEDA KOJA VRIJEDI DUPLO „Osakaćeni“ Borac slavio u Visokom i učvrstio prvo mjesto

Rukometaši Borca upisali su vrlo važnu, vjerovatno jednu od najvažnijih pobjeda u sezoni, jer su u 11. kolu Premijer lige BiH savladali Bosnu u Visokom sa 26:23.

Banjalučani su tokom utakmice ostali bez Amara Gračića koji se povrijedio, Luka Perić je dobio crveni karton jer su sudije procijenili da je namjerno pogodio loptom u glavu protivničkog rukometaša prilikom šuta iz deveterca, dok je Stefan Miljković za 40 minuta zaradio tri isključenja. I tako „osakaćeni“ gosti su uspjeli da se izvuku i definitivno pokažu da su trenutno najbolja ekipa u ligi.

Zato se ovaj trijumf može nazvati i duplom pobjedom u, sad je sve izvjesnije, borbi za titulu. „Crveno-plavi“ su preživjeli Visoko čija je publika još jednom pokazala da razumije i živi rukomet, zahvaljujući timskoj igri i „bacanju na glavu“ za svaku loptu. Svi momci su dali doprinos. Luka Knežević i Miloš Nježić možda ponajveći kada se radi o napadu, dok je Vlado Draganić odigrao sjajno u odbrani. Ipak, junak je mladi golman Berin Brkić koji je ulaskom u igru u drugom dijelu zaustavio nalet domaćih i sa šest odbrana prelomio meč.

Knežević je dao šest golova, Nježić i Draganić po pet, a Aleksandar Milićevvić četiri. Na drugoj strani najraspoloženiji je bio Mahir Burić sa pet. Domaćim su u drugom poluvremenu za povoljniji rezultat nedostajale odbrane golmana

Rezultati 11. kola: Vogošća – Krivaja 38:29, Gračanica – Iskra 31:25, Izviđač – Sloga (GV) 36:25, Gradačac – Sloga (D) 29:20, Konjuh – Bosna (S) 29:23, Bosna (V) – Borac m:tel (20). Nedjelja: Maglaj – Leotar (17 časova).

Tabela preuzeta sa portala www.sportdc.net
Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: 토렌트 사이트
Back to top button