TENIS

Čeka se i Novak: Teniseri Srbije trenirali u Insbruku

Dejvis kup reprezentativci Srbije započeli su “misiju Insbruk” gdje će se u okviru grupne faze boriti na finalnom takmičenju Dejvis kupa 2021.

Selekcija Srbije u sastavu: Dušan Lajović, Filip Krajinović, Miomir Kecmanović, Nikola Ćaćić, prevođeni selektorom Viktorom Troickim, trenerom Dušanom Vemićem i ostatkom stručnog štaba doputovali su u subotu 20. novembra u večernjim časovima u ovaj prelijepi austrijski grad podno Alpi.

Timu Srbije uskoro će se pridružiti i najbolji teniser planete Novak Đoković.

Insbruk, glavni grad austrijske pokrajine Tirol dočekao je srpske tenisere otvorenog srca i prelijepom prirodom koja podsjeća na najljepše razglednice svijeta.

Ovaj grad nije bez razloga bio dva puta domaćin Zimskih Olimpijskih igara (1964. i 1976. godine).

U srcu Alpa, sada će se za plasman u četvrtfinale, ali i odlazak u samu završnicu Dejvis kupa 2021. ovog takmičenja koja je na programu u Madridu od 2. do 5. decembra, u okviru Grupe F boriti Srbija protiv Austrije (26. novembra) i Njemačke (27. novembra).

– Odradili smo prvi trening u Insbruku, uslovi za rad i boravak su sjajni. Podloga je malo brža nego što smo očekivali, zbog velike nadmorske visine. Teren je isti kao što je bio u Madridu prije dvije godine, momci koji su tada igrali znaju i sjećaju se kako je tamo bilo. Nismo izlazili na centralni teren, popodne ćemo imati trening na centralnom terenu i osjetiti kakvi su uslovi upravo tu gdje ćemo igrati mečeve. Čekamo Novaka da nam se pridruži i da budemo u punom sastavu – rekao je nakon prvog treninga u Olimpik hali Insbruka selektor Dejvis kup selekcije Srbije Viktor Troicki.

Grupna faza Dejvis kupa, kao i četvrtfinalni meč pobjednika Grupe F u kojoj je Srbija i Grupe C biće održani u praznoj hali zbog “lokdauna” koji Austrija uvodi od 22. novembra na period tri nedjelje.

Nacionalni karantin podrazumijeva da će Austrijanci raditi od kuće, biće otvorene samo prodavnice sa neophodnim namirnicama. Mečevi Dejvis kupa neće biti otkazani, ali će se odigrani pred praznim tribinama.

Prve treninge u Insbruku pored srpskog tima odradile su i selekcije Frncuske i Češke koji će se takmičiti u Grupi C.

Posebno je bio zanimljiv susret reprezentacije i “trikolora” gdje su oba tima iskazali jedni drugima veliko poštovanje i prijateljstvo.

(B92)

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button