TENIS

Đoković: Sva energija mi je usmjerena ka Dejvis Kupu

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković svoju pažnju polako usmjerava ka mečevima Dejvis kup reprezentacije Srbije, pošto je učešće na završnom Mastersu u Torinu okončao u polufinalu.

Đoković je u borbi za finale poražen od Aleksandra Zvereva sa 2:1 u setovima, ali vremena a ni razloga za preveliku tugu nema, pošto već od 25. novembra kreće nadmetanje nacionalnih selekcija.

Ekipa koju predvodi selektor Viktor Troicki već je počela priprema za turnir u Insbruku, na kojem će srpska reprezentacija nastupati protiv Austrije i Njemačke, a Novak će se saigračima iz nacionalnog tima priključiti narednih dana.

Kako je Đoković istakao, igranje za reprezentaciju za njega je uvijek nešto posebno i maksimalno spreman dočekuje duele pod nacionalnim grbom. To je pokazao i ovog ljeta, kada je uprkos zgusnutom rasporedu izabrao da ipak nastupi na Olimpijskim igrama, iako su mu mnogi savjetovali da odmori i preskoči nastupe u Tokiju.

– Što se tiče Dejvis kupa, u kontaktu sam sa Viktorom redovno, znam da su otišli danas. Srbija je u srcu, bez obzira što će tribine biti prazne. Meni je najljepši dio godine kada se igra za reprezentaciju, kada igram za svoju Srbiju – rekao je Novak.

Kako je istakao, reprezentacija Srbije na ovom takmičenju imaće najviše moguće ambicije.

– Sva energija mi je usmjerena ka Dejvis kupu. Nadam se najboljem, želimo da idemo skroz do kraja. Imamo mladu ekipu, ali su momci koji imaju iskustva. Imamo specijalistu za dubl Nikolu Ćaćića, tako da nema sumnje da ćemo dati sve od sebe, pa ćemo da vidimo. Nije sve do nas, dosta toga je u Božijim rukama. Poslije toga mi slijedi odmor, za sada još ne znam koliko, ali tek kada se ovo završi vidjećemo šta dalje i kako – dodao je najbolji teniser svijeta.

(Srpskainfo)

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button