KOŠARKAREGION

Aleksa Radanov: Vratiću se na pravi put, reprezentacija je zadovoljstvo

Aleksa Radanov jedan je od mladih igrača kojima vjeruje srpski selektor Svetislav Pešić. Nakon Crvene zvezde prešao je u Igokeu. Ovog ljeta se preselio u Laktaše kako bi oživio karijeru i vratio se na put kojim želi da ide.

– Igokea je fenomenalan klub, organizacija, dobra sredina… Prezadovoljan sam i ljudima u klubu. Bio sam u velikom organizovanom klubu kao što je Zvezda i ne primećuje se razlika sada kada sam prešao u Igokeu u tim nekim stvarima koje su meni bitne i znače mi. Naravno, vremenom će se pokazati da li sam izabrao pravu sredinu ili ne. Sad je važno da se igra… Mnogo godina sam izgubio, jer u dužem prethodnom periodu nisam igrao. Ali eto, šta je tu je. Ne gledam iza sebe, trudim se da ispravim sve što treba i da se u što kraćem periodu vratim na visok nivo košarke, priča Aleksa Radanov za portal Mozzart sport.

Radanov je svjestan da je iza njega jedna neuspješna epizoda.

– To je sastavni dio svega ovoga. Nisam mogao da gledam unapred, pa da znam šta će mi se dešavati tokom karijere. Sve što je bilo, prošlo je. Ja ne mogu da se vratim unazad… Bilo je nečega do mene, a nešto i nije bilo. Ali, odluka je od mlađih kategorija bila takva. Teško je, prošlo je mnogo vremena. Ali, igraću još dugo, pa mogu da ispravim neke stvari.

U dosadašnjem dijelu sezone u dresu Igokee Aleksa je bilježio prosječno 6,9 poena, 5 skokova i 4,2 asistencije. Najbolju partiju pružio je upravo protiv Crvene zvezde kada je završio utakmicu sa 14 poena, četiri uhvaćene lopte i sedam uspješnih dodavanja. Kaže da se i dalje nije privikao, ali da se trudi da preskače prepreke što sigurnije.

– Nova sredina za mene, poslije mnogo godina. Nije mi ni malo lako, borim se, kao i svaki igrač imam svoje probleme… Pokušavam da dođem do nekog ritma koji će da odgovora i meni i ekipi. Najbitnije je da tim igra dobro, da pobjeđuje, da ostvarujemo ciljeve koji su postavljeni pred nama. Svakako još uvek se tražim, vrijeme radi za mene. Trudim se maksimalno da dovedem na najviši mogući nivo. Nema straha, panike, polako… Sve će doći na svoje.

Iako još nije potpuno zadovoljan ličnim učinkom, njegova izdanja nisu prošla nezapaženo jer je u Laktaše stigao reprezentativni poziv. Zajedno sa Daliborom Ilićem odazvao se selektoru Svetislavu Pešiću, pa je trenutno na pripremama za prvi prozor kvalifikacija za Mundobasket.

– Drago mi je što sam opet tu i što imam priliku da se borim za svoju zemlju. Ove dvije utakmice koje su pred nama nisu ni malo lake. Imamo malo vremena za pripremu i upoznavanje, ali pokušaćemo da izvršimo zadatke koji su nam zadati i da pobjedimo oba meča.

Svi igrači su srećni zbog prilike da rade sa Svetislavom Pešićem, koji je početkom ovog vijeka sa reprezentacijom napravio ogromne uspjehe… Ali, Radanov kaže da je srećan kad nosi dres sa grbom Srbije, bez obzira na to ko je trener.

– Meni je čast mi što sam pozvan, što mogu da treniram i igram ovde – ko god da je selektor. Bio to Đorđević, Kokoškov ili Pešić – svejedno. Veliki je trener, radujem se što imam priliku da naučim nešto novo…

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: 토렌트 사이트
Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button