EUROKUPOVIFUDBAL

Barsa “visi” pred posljednje kolo, ludnica u Bernu

Fudbaleri Barselone nisu uspjeli da savladaju Benfiku u petom kolu grupe E pa će imati vrlo težak zadatak u posljednjoj rundi kako bi sačuvali drugo mjesto.

Katalonci gostuju Bajernu koji ima svih pobjeda i ne smanjuje gas, dok Benfika u Lisabonu čeka Dinamo iz Kijeva. Španski tim za sada ima dva boda više od Portugalaca, ali se sve može promijeniti u posljednjoj rundi. Ekipa Čavoja Ernandeza imala je više od igre, nekoliko odličnih šansi, ali je ponovo zakazala realizacija,. Zvuči pomalo nevjerovatno da je Barsa postigla samo dva gola u pet mečeva, a sa gol razlikom 2:6, osvojenih sedam bodova je odličan rezultat.

Najbolji meč večeri odigrali su Jang Bojs i Atalanta, a završen je 3:3.

Obema ekipama pobjeda bi ostavila otvorenu situaciju za posljednje kolo, čak i za prolaz u osminu finala Lige šampiona. Atalanta je ušla sa dva boda prednosti i vodila je dva puta preko Zapate i Palomina. Oba puta je uzvratio švajcarski šampion preko Zibačeua i Sijera u 80. minutu. A onda je u 84. Hefti doveo Jang Bojs u vođstvo 3:2 i najavio novu pobjedu, za zasjedanja na drugu poziciju pred gostovanje Mančester junajtedu. Ipak, Mjurijel je u 88. minutu donio treće izjednačenje i na kraju bod Atalanti.

Ovo znači da je Mančester Junajted u Grupi F obezbijedio sigurno prvo mjesto, a za drugo će se voditi velika borba između Viljareala sa sedam i Atalante sa šest (ova dva tima igraju u Bergamu posljednjem kolu).

Fudbaleri Čelsija ubedljivo su savladali Juventus 4:0 (1:0) i preuzeli prvo mesto H grupe.

“Plavci” su se revanširali “Staroj dami” za porazom u prvom njihovom duelu (1:0) i to sa kamatom, čime su stekli prednost zbog međusobnog skora pred posljednje kolo.

Aktuelni prvak Evrope prosto je razbio Juventus golovima Trevora Čalobe u prvom, kao i na startu drugog poluvremena u režiji Risa Džejmsa i Kaluma Hadson-Odoija, uz još jedan u finišu Tima Vernera.

Meč je obilježila i odluka srpskog sudije Srđana Jovanovića, na koga su gosti iz Torina bili bijesni. Kod vodećeg gola Čelsija je lopta udarila u ruku Antonija Ridigera, prije nego što je došla do Čalobe, poslije čega je Jovanović priznao pogodak na nagovor i iz VAR sobe.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

Back to top button