BIHFUDBAL

Kesić ostaje, Zgonjanin odlazi, Vranešević žali za Krupom

Trijumfom nad Ljubićem stavljena je tačka na prvoligašku jesen u Novom Gradu. Sloboda je prvi dio šampionata u Prvoj ligi Republike Srpske završila na trećoj poziciji sa 33 boda, tri manje od lidera Krupe. Učinak je to koji zadovoljava ljude iz kluba, ali…

– Mislim da smo igrali najljepši fudbal, a o tome govore i rezultati. Ostaje žal za tom utakmicož protiv Krupe na našem stadionu gdje smo vodili, bili bolji protivnik, ali smo na kraju ostali praznih šaka. Ta tri boda nam fale da bi bili jesenji šampioni. Sad smo na zasluženom odmoru, prestrojićemo se i biti još bolji na proljeće, poručio je trener Novljana Duško Vranešević.

Kao i Sloboda, njen prvi golgeter Edin Kesić sa 11 golova, završio je na trećoj poziciji liste strelaca, dva manje od vodećeg Miloša Perovića, koji je postigao 13. Ubojiti špic bi i na proljeće trebao predvoditi navalu crvenih.

– Što se tiče mog ličnog uspjeha, to je plod rada cijele ekipe i pozitivne priče u Slobodi. Zahvalan sam saigračima, stručnom štabu, Upravi i navijačima na postignutom rezultatu. Svjestan sam da moje igre prate i neki premijerligaški klubovi, ali ja sam mislima i dalje u Slobodi gdje imam ugovor do kraja sezone, istakao je Kesić.

Za razliku od njega, klub će napustiti pouzdani defanzivac Mladen Zgonjanin.

– Uz malo sreće, koja nije bila na našoj strani protiv Krupe, mogli smo biti i jesenji prvaci, ali nadam se prvom mjestu na kraju sezone i plasmanu u Premijer ligu BiH. Sa Upravom kluba i stručnim štabom sam dogovorio prekid saradnje, a razlog je taj što idem u Njemačku i nastavljam tamo karijeru u jednom klubu. Ne sumnjam da će u klubu pronaći adekvatnu zamjenu i da će ekipa bez mene uspjeti u svojim ciljevima. Nadam se da ćemo se svi zajedno na ljeto radovati uspjehu Slobode, optimista je Zgonjanin.

Iz Slobode najavljuju da će biti aktivni u zimskom prelaznom roku u kojem planiraju izvršiti dodatnu selekciju.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: 티비위키
Back to top button