ATPTENIS

“Mladi igrači neće moći da privuku publiku kao Novak, Rodžer i Rafa”

Patrik Mekinro, bivši selektor Dejvis kup tima SAD, zabrinut je za budućnost tenisa.

Brat Džona Mekinroa i nekadašnji polufinalista Australijan opena smatra da nova generacija tenisera neće biti u stanju da privuče mase navijača, kao što su to činili Novak Đoković, Rodžer Federer i Rafael Nadal.

“Velika trojka” je na vrhu ATP liste zajedno provela preko 850 nedjelja i gdje god su igrali, bili su magnet.

– Hajde da budemo iskreni, ovi mladi neće pomjeriti ništa u svijetu tenisa na način na koji su to radili ovi stariji. Oni ne prodaju ulaznice za US Open kako su to radili Nadal, Federer i Đoković – rekao je Patrik za “Njujork Tajms”.

Od igrača koji dolaze, on je označio Aleksandera Zvereva kao nekog ko će biti u stanju da osvaja najveće titule.

– Mislim da je neizbježno da će Zverev osvajati najveće titule. To pričam već nekoliko godina, on kuca na vrata. Sad više ne kuca, nego lupa – jasan je Amerikanac.

Sa njegovom ocjenom da tenis neće biti atraktivan, nije saglasan drugi teniser svijeta, Danil Medvedev.

– Kada su Bjern Borg i Džon Mekinro bili na zalasku karijere, svi su govorili, ‘gotovo je sa tenisom, nikad više nećemo imati velike igrače’. Radili smo isto i kada su tu bili Sampras i Agasi, ljudi su govorili, ‘u redu, sa tenisom je završeno’. Onda smo dobili Novaka, Rodžera i Rafu. Prije nego što su oni stigli, da ste bilo koga bitali, rekao bi vam da tenis više neće biti interesantan. Tako je i danas. Tenis je veliki sport, ne vidim što bi naša generacija propustila nešto – zaključio je Medvedev.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

Back to top button