FUDBALREGION

“Srbija je još daleko od Hrvatske”

Bivši crnogorski fudbaler Mirko Vučinić govorio je za “Jutarnji” i tom prilikom se dotakao uspjeha reprezentacija Srbije i Hrvatske.

Obje selekcije plasirale su se na Svjetsko prvenstvo, a Vučinić se divi pobjedi “orlova” u Lisabonu.

– Svaka čast Piksiju na svemu što je napravio kao selektor Srbije. Trebalo je da se ode u Portugaliju, da se gubi 1:0 već u drugom minutu, a onda i da se dobije utakmica. I još nadigrati Portugaliju! To je znak da Srbija ima odličnu reprezentaciju, koja može igrati protiv svakoga na svijetu – rekao je Vučinić.

– Naravno, može i protiv Hrvatske, bio bi to sjajan meč koji bih volio gledati. Dva slična stila igre, igrači koji se dobro poznaju. Ali, Srbi moraju biti svjesni da su još daleko iza Hrvatske. Srbija se sad digla i pokazala da može, ali tek ćemo vidjeti da li je u stanju da radi ono što Hrvati rade već 25 godina, da li je u stanju da ostane duže vremena na vrha. Zato je Hrvatska liga za sebe u našem regionu.

Otkrio je i čega se iz karijere najradije sjeća.

– Vezan sam jako za Romu i Juve, ali najviše za Leče, jer tamo je sve krenulo, tamo sam postao igrač, tamo su me svi doživjeli kao igrača. Prvi gol koji sam dao za Crnu Goru je nešto najljepše što sam doživio u karijeri – istakao je Vučinić.

Vučinić je karijeru završio 2017. godine.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button