KOŠARKA

DEBITANT KURIDŽA ČOVJEK ODLUKE Teška pobjeda “orlova” na staru kvalifikacija

Košarkaši Srbije pobjedom su otvorili kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo pošto su u dvorani “Aleksandar Nikolić” sa 101:100 poenima najstarijeg debitanta u istoriji reprezentacije Marka Jagodića Kuridže stigli do dva boda na povratničkom debiju Svetislava Pešića.

Utakmica je bila itekako teška i neizvjesna, a začinili su je svojim neznanjem arbitri Marijus Cjulin, Nikolas Maestre i Mehmet Sahin, koji su, utisak je u nekoliko navrata oštetili Srbiju. Dozvolili su Letoncima agresivnu igru, a oni su to obilato koristili, dok su u napadu radili ono što najbolje rade – šutirali za tri poena i pogađali u visokim procentima.

Jurili su košarkaši Srbije Letonce gotovo 30 minuta i kada su ih prestigli na kraju trećeg perioda činilo se da će prelomiti meč. Međutim, Letonci su za 80 sekundi posljednjeg perioda napravili 8:0 i ponovo preuzeli kontrolu. Nisu se predavali domaći, stizali su prednost i izjednačili na 96:96 poenima Marka Jagodića Kuridže, a isti igrač je sa linije penala poravnao i na 98:98.

Zatim su gosti promašili, a košarkaš Partizana Rodions Kuruc napravio prekršaj nad Milošem Teodosićem koji je doveo “orlove” u vođstvo. Rihards Lomaž je izjednačio sa penala, a onda je ponovo Jagodić -Kuridža postavio konačan rezultat sa penala. Teodosić je na kraju postigao 21 poen uz osam asistencija, a najbolje ga je pratio Aleksa Avramović sa 17 poena. Junak Jagodić-Kuridža je meč završio sa 16 poena, dok je na drugoj strani nezaustavljiv bio Rihards Lomaž koji je postigao 33 poena ukljčujući šest trojki iz devet pokušaja.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button