EVROPSKE LIGEFUDBAL

GOTOVO: Rangnik preuzima Mančester junajted!

Bomba sa Ostrva – Ralf Rangnik će naslijediti Ole Gunara Solskjera na klupi Mančester Junajteda!

Ekskluzivnu vijest je prvi javio ugledni Atletik. Mančester Junajted i njemački stručnjak su dogovorili privremenu saradnju do kraja sezone. Ali to nije sve. Dogovoreno je da Rangnik posle toga ostane još dvije godine u klubu kao kao savjetnik za fudbalska pitanja.

Rangnik u Mančester Junajted dolazi iz moskovske Lokomotive u kojoj je na kraju prošle sezone preuzeo ulogu direktora za sport i razvoj kluba. Ipak, poziv sa Teatra snova nije mogao da odbije uprkos velikim planovima u Moskvi…

Junajted je u potrazi za novim trenerom od nedelje kada je i zvanično uručen otkaz Oleu Gunaru Solskjeru poslije ubjedljivog poraza protiv Votforda. Norvežanina je kao privremeno rješenje u Ligi šampiona zamijenio njegov pomoćnik Majkl Kerik i ostvario pobjedu protiv Viljareala.

Još malo o Rangniku, prije Mančestera i Lokomotive, najzaslužniji je za uspon Hofenhajma do Bundeslige. U drugoj epizodi u Šalkeu osvojio je Kup Njemačke i Superkup Njemačke (jedini trofeji u karijeri) i igrao polufinale Lige šampiona. Vrbovao ga je potom Red Bul, za svoj fudbalski projekat u Lajpcigu i Salcburgu, gdje je radio kao direktor fudbala. Bio je ključni čovjek u nesvakidašnjem rastu Red Bulove fudbalske imperije.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

Back to top button