EUROKUPOVIFUDBAL

Klop u klinču sa novinarom zbog Afričkog kupa nacija

Trener Liverpula Jirgen Klop bio je zadovoljan pobjedom svoje ekipe u petom kolu Lige šampiona. Redsi su na domaćem terenu savladali Porto 2:0.

Međutim, da Nijemac nema mirnu konferenciju za novinare pobrinuo se jedan od predstavnika sedme sile. On je prozvao Klopa da je Afrički kup nacija nazvao „malim turnirom“ i tražio je izvinjenje od trenera Liverpula.

Njemački stručnjak branio se da apsolutno nije tako mislio i da je koristio ironiju u komunikaciji. A ovako je tekao razgovor između novinara i Klopa.

– Tokom svoje posljednje konferencije za medije, namjerno ste nazvali Afrički kup nacija „malim turnirom“. Mislim da je to uvreda za igrače, uvreda za navijače, uvreda za ljude i uvreda za kontinent. Mislim da morate da se izvinete – u dahu je rekao novinar.

– Stani, stani. Sve je u redu, nisam to mislio na taj način. Nisam mislio na taj način, ne znam zašto si razumio na taj način – odgovorio je Klop.

Međutim, novinar je bio uporan:

– Poslušao sam konferenciju, to ste rekli. To je mali turnir na afričkom kontinentu. To je ono što ste rekli. Mislim da ste dužni izvinjenje cijelom kontinentu-

– Nisam mislio na taj način – nastavio je odbranu Klop i dodao:

– Nije uopšte bila moja ideja da govorim o Afričkom kupu nacija kao malom turniru ili o cijeloj Africi kao malom kontinentu. Ono što sam mislio, jer su ljudi rekli, ako pogledaš cijelu konferenciju, onda si mogao… Ako želiš da razumiješ na pravi način, onda si i mogao razumjeti na pravi način. Rekao sam da nema reprezentativne pauze do marta, a dodao sam…Postoji mali turnir u januaru i nisam mislio mali turnir na način kao što si ti rekao. To je bilo ironično, igra se turnir, veliki turnir, gubimo sve svoje najbolje igrače zbog Afričkog kupa nacija – objasnio je Klop.

– Ne bi to rekao u Evropi, ne bi rekao „mali turnir u Evropi“ – dodao je novinar, da bi zatim Klop završio na tu temu:

– Engleski mi nije prvi jezik, ali ako želiš pogrešno da me shvatiš, to možeš svaki put. Ja znam da nikad ne bih razmišljao na taj način. To je to, to nije bila moja namjera, ali ti si napravio nešto od toga, a to nije tako „kul“ da budem 100 posto iskren.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: vig rx
Back to top button