EVROPSKE LIGEFUDBAL

Nova zvijezda Liverpula „Taj aplauz na kraju…“

U subotu je debitovao u Premijer ligi. U srijedu u Ligi šampiona. Tajler Marton imao je sedmicu iz snova svakog dječaka koji želi da igra fudbal.

Zadovoljan je njegovom igrom poslije utakmice bio Jirgen Klop. Zadovoljni su bili i njegovi saigrači, ali i navijači Liverpula.

A on sam zahvalan je na podršci i ohrabrenju koje je dobio od Tijaga Alkantare i Aleksa Okslejda-Čemberlejna iza kojih je igrao u duelu protiv Porta.

– Bili su zaista sjajni prema meni, iskreno. Ne znam ni kojim riječima da objasnim kako su me prihvatili, oni i čitav tim. Nije lako kada imaš 19 godina i samo upadneš u tim. I nađeš se iza takvih igrača kakvi su Tijago i Oks. Imao sam osjećaj da imaju veliko povjerenje u mene i to me je učinilo veoma srećnim. Samo način na koji razgovaraju sa mnom me čini boljim svakog dana – rekao je Morton poslije meča.

– Saznao sam tek u utorak da ću igrati, ali spreman sam uvijek, bilo da sam na klupi ili da igram. Nemam možda neko preveliko iskustvo na toj poziciji, ali imam druge kvalitete. Uvijek je potrebno vrijeme za prilagođavanje, mislim da sam se ja dobro uklopio. Mislim da sam obavio dobar posao, na kraju sam bio zadovoljan – rekao je mladi igrač.

Učestvovao je u začetku akcije koja je završena golom Mohameda Salaha, imao je nekoliko sjajnih reakcija u presijecanju akcija Porta, a kada su ga poslije meča pitali koji momenat mu je ostao najupečatljiviji, odgovorio je:

– Svaki minut. Obožavam svaki minut ove utakmice. Kada smo izašli na taren, kada sam vidio sve oko sebe… i aplauz navijača na kraju. Zato sam ovdje, tome težim. Taj način na koji na kraju navijači na Enfildu pozdravljaju igrače. Zato želim da igram za ovaj klub – rekao je Morton.

– I kada igram i kada ne igram, uvijek sam nasmijan, takva sam osoba. Što više prilika budem dobijao siguran sam da ću postajati bolji. Želim da u svakom meču budem najbolji što mogu, za svoje saigrače i za navijače. Jednostavno sam srećan što sam ovdje – zaključio je Liverpulov tinejdžer.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

Back to top button