EUROKUPOVIFUDBAL

Pep: Bili smo u nokdaunu; Poketino: Potrebno i malo sreće

Mančester Siti je uspio da preokrene rezultat protiv Pari Sen Žermena u derbi utakmici grupe A Lige šampiona i ostane neporažen i u 17. uzastopnom meču (16 pobjeda, 1 remi) na stadionu Etihad.

Građani su primili gol početkom drugog poluvremena, ali su u nastavku uspjeli da okrenu rezultat – 2:1.

– Mnogo smo se borili za ovaj rezultat. Oni su uvijek opasni kad imaju loptu u posljednjoj trećini. Pariz je previše dobar u napadu i zato smo morali da se branimo kao tim. Poslije njihovog gola bili smo u nokdaunu pet ili deset minuta. Nije bilo lako u tom trenutku. Kada smo izjednačili znali smo da je za nas i neriješen rezultat dobar, ali nismo stali. Veliko hvala i navijačima. Bili su fantastični večeras. Odužili smo im se dobrom utakmicom. Obezbijedili smo prvo mjesto i peti ili šesti put zaredom smo u šesnaestini finala. Veliki komplimenti i čestitke igračima – rekao je Pep Gvardiola.

Njegov kolega Maurisio Poketino kaže da nije previše razočaran zbog poraza.

– Ostvarili smo osnovni cilj, obezbijedili smo plasman u nokaut fazu. Naravno da smo željeli da budemo prvi u grupi, ali večeras nismo uspjeli da pobijedimo. Prvo poluvreme je bilo teško za nas, ali u drugom smo pronašli način da dominiramo i stvaramo šanse. Mislim da nismo imali sreće, ali moramo odati priznanje Sitiju. Odličan su tim.

Oba tima su obezbijedila plasman u nokaut fazu, ali su Građani prvi na tabeli. U posljednjem kolu Siti gostuje Lajpcigu, a PSŽ dočekuje Klub Briž.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: dumps shop
Back to top button