ODBOJKA

PRAZNIK ODBOJKE Pune tribine i sjajna igra Gačanki protiv velikog favorita

Odbojkašice Gacka poražene su i u revanš susretu 1/16 finala CEV Čelendž Kupa u prepunoj dvorani KSC-a.

One su sinoć u prazniku odbojke u Gacku sa 0:3 izgubile od turskog Ajdin BBSK. Po setovima bilo je (19:25, 22:25, 22:25). Podrška publike bila je vjetar u leđa i sedmi igrač izabranicama Saše Slijepčevića. Izuzmemo li prvi set kada su gošće dominirale, u druga dva tim iz Hercegovine bio je u najmanju ruku ravnopravan protivnik, u ovom trenutku mnogo kvalitetnijem timu, koji se takmiči u jednoj od tri najbolje lige svijeta i ima neuporedivo veći budžet od Gačanki.
Igrom domaćeg tima zadovoljan je u potpunosti i trener Saša Slijepčević.
– Prezadovoljan sam kako smo odigrali ovu utakmicu. Prije svega tribine ispunjene, publika koja je učestvovala u svakom poenu. Zaista, svi koji su bili u dvorani mogli su da vide jednu vrhunsku odbojku, na vrhunskom nivou kakva se rijetko viđa u BiH. Cure su bile potpuno u utakmici, slušale su, svaki dio taktike upućen s moje strane njima maksimalno su ispoštovale. Ovo je vrhunska ekipa, dolazi iz najjače lige na svijetu, tako da mislim da je velika čast za mali grad da ugosti jednu ovakvu ekipu i mislim da svi moramo da budemo prezadovoljni tom činjenicom ali i ovakvom izvedbom naših igračica – kazao je Slijepčević i naglašava da se servis protiv ovakve ekipe mora rizikovati, što je bio slučaj.
Gosti iz Turske, prijatno su iznenađeni kvalitetom ekipe iz našeg grada. Trener Ajdina Hamurku Alper, nakon susreta kazao nam je da je ovo ekipa koja ima svoje kvalitete, te da su maksimalno ozbiljno pristupili dvomeču protiv ekipe Gacka.
– Jako smo srećni što smo pobijedili, ali smo jako srećni i što smo igrali pred punim tribinama. Ako moram da govorim o igri onda moram da kažem da je ŽOK Gacko igralo odlično posebno u elemenzima servisa, odbrani i bloku. Mora se poštovati protivnička ekipa, u ovoj ekipi ima nekoliko mladih igračica koje su jako zanimljive, svaka pobjeda i kada ste favorit mora da se potvrdi na terenu – kazao je Alper.
Tim iz Turske nastavlja takmičenje gdje je jedan od glavnih favorita za osvajanje titule uz italijanski Skandići, dok se ŽOK Gacko okreće takmičenju u Premijer lige BiH.

Miloš Vasiljević

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button