EVROPAKOŠARKAREGION

Pun “Pionir” ruši UNIKS!

Košarkaši Crvene zvezde nakon dva vezana gostovanja u Španiji, vraćaju se u svoju kuću halu Aleksandar Nikolić, gdje ih u 11 . kolu očekuje vrlo važna utakmica sa jednim od najprijatnijih iznenađenja dosadašnjeg takmičenja timom UNIKS-a.

Crvena zvezda i UNIKS igrali su neke vrlo važne mečeve u svojoj istoriji, od kojih je svakako najznačajnije polufinale Evrokupa, dok su u okviru Evrolige dva tima odigrala dva meča i trenutni skor je 1-1. Ti mečevi odigrani su još u sezoni 2016/2017 a crveno-bIJeli su slavili na svom terenu u Pioniru.

– Uniks je u posljednjim nedeljama u sjajnoj formi. Igraju odlično, napravili su nekoliko velikih pobjeda. Radi se o timu koji ima veliki kvalitet, ekipa koja je dobra u oba smijera, spremna da igra na jako visokom nivou, atletski jako dobra, napadački potentna. Imaju igrače koji mogu dosta toga da naprave, što su uostalom i pokazali u posljednje vrijeme gdje su savladali neke od ponajboljih ekipa u Evroligi. Pobijedili su Olimpiju koja je pokazala mnogo i to čak sa preko 20 razlike. Prije toga CSKA, Albu… Vezali su nekoliko pobjeda poslije uvodnog dijela kada to nije sve izgledalo kao sada. U ovom trenutku ozbiljan izazov za nas, moraćemo da odigramo jako, jako dobro da bismo bili konkurentni, da im pariramo i pokušamo da njihov kvalitet iskontrolišemo. Želimo da igramo dobro ovaj meč, a za to je potrebno da i mi budemo jako dobri da bismo došli u situaciju da ih savladamo, rekao je trener Crvene zvezde Dejan Radonjić i dodao da su sada svi igrači u treningu, a da će se o Eronu Vajtu detaljnije sve znati sljedeće nedelje.

O kvalitetima ruskog tima pozitivno se izrazio i iskusni Stefan Marković

– Uniks igra u izuzetnoj formi. Dobili su u duploj rundi Albu, pa Olimpiju ubjedljivo. Grupa sjajnih individualaca, moramo da se koncentrišemo na svakog od njih, ali i da mi odigramo dobro kao grupa. Uz pomoć naših navijača možemo da stignemo do pobjede, ali potrebno je da mi kao ekipa odigramo svih 40 minuta uz maksimalno zalaganje, istakao je Marković

Crvena zvezda mts – UNIKS petak, 19 časova,  hala Aleksandar Nikolić !

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button