FORMULAMOTOSPORT

Ugovori do 2026: Moto GP i Formula 1 ostaju na Katalunji

Staza Katalunja biće domaćin trka Moto GP i Formula 1 šampionata i u narednih pet godina, pošto su ozvaničeni ugovori do 2026.

U okviru Moto GP, trke u španskoj pokrajini voze se od 1992. godine, a staza predstavlja jednu od omiljenih kod motociklista i navijača.

Naredne sezone nadmetanje u Kataloniji planirano je za 3-5. juna.

– Potpis novog ugovora je fantastična vijest za Moto GP. Spektakularna katalonska staza dio je šampionata od našeg početka i ključna je u našem kalendaru svake sezone – rekao je Karmelo Espeleta, direktor Dorne.

Kada je riječ o Formuli 1, na Katalunji se vozi trka za Veliku nagradu Španije. Zadovoljstvo zbog potpisanog sporazume ne krije ni Stefano Domenikali, predsjednik F1.

– Oduševljeni smo! Želim da zahavalim promoterima i vlastima na pokazanom entuzijazmu i posvećenosti da zadrže Formulu 1 u Barseloni, uz napretak koji će biti napravljen na stazi, za nastavak duge istorije. Timovi i vozači uvijek se raduju trci u Barseloni, a španski navijači će i dalje moći da na licu mjesta da gledaju nacionalne herije – Fernanda Alonsa i Karlosa Sainsa – istakao je Deomenikali.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

  1. Povratni ping: 뉴토끼
Back to top button