BIHRUKOMET

PRVA LIGA RS “Sokolovi” čekaju zahuktalu Mladost, Hercegovina ne dolazi u Banjaluku

Derbi utakmicu 11. kola Prve m:tel lige Republike Srpske za rukometaše igraju Slavija i Mladost, ekipe koje se nalaze pri vrhu tabele sa istim omjerom, pet pobjeda i tri poraza.

Mladost je prije starta prvenstva važila za jednogh od favorita prvenstva, ali je nešto lošije otvorila trku za bodove. Ipak, u posljednja tri meča upisala je tri pobjede i približila se pozicijama koje priželjkuje. Sa druge strane, „sokolovi“ su doživjeli svojevrsni „restart“ i za sada sa podmlađenim timom dobro guraju.
– Mislim da Mladost nije bez razloga u vrhu tabele. Međutim, ono što je definitivno jeste da smo mi na našem parketu favoriti protiv svakoga. Tako će biti i ovaj put. Imamo maksimalan učinak kod kuće, naravno uz veliku podršku publike koja nam puno znači, pa se nadam da će se ta tradicija nastaviti. Sigurno je da smo i mi kvalitetni. Ostaje nam žal za nekim gostujućim utakmicama, jer mislim da smo išli kompletni, sigurno bismo imali koji bod više. Međutim, šta je tu je. Mi nastavljamo u istom ritmu i protiv Mladosti će jedini cilj biti pobjeda. Ovim putem pozivam naše vjerne navijače da opet ispune tribine i daju nam veliku podršku da dođemo do pobjede – rekao je rukometaš domaćih Boris Vuletić.

Vodeći tim na tabeli Prva m:tel lige Republike Srpske u rukometu, Hercegovina, odgodio je svoj meč sa ORK Borac zbog bolesti većine rukometaša. Kako su naveli, Nevesinjci su odmah poslije meča sa Derventom osjetili virus, ali su sva testiranja na sreću pokazali da se ne radio o virusku korona.

Parovi 11. kola, subota: Drina – Jedinstvo 2015 (18 časova), Kozara (KD) – Kotor Varoš (20 časova). Nedjelja: Slavija – Mladost (17), Derventa – Kozara (G) (17), Višegrad – Bijeljina (18 časova). Odgođena je utakmica ORK Borac – Hercegovina.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button