BIHFUDBAL

Jovo Lukić spasio Borac

Radnik i Borac odigrali su neriješeno 1:1 u Bijeljini u meču 18. kola m:tel Premijer lige BiH. Borac je bio na ivici poraza, ali se izvukao, iako je Radnik u 90. minutu mogao do trijumfa, jer se ispriječila stativa.

Fudbaleri Borca prvi su zaprijetili preko Melega u drugom minutu, ali je golman domaćih Hodžić odbranio.

Nastavili su igrači Borca sa napadima. Igrao se 13. minut, kada je odličan centaršut Ćorića u šesnaesterac, Vasić izblokirao ispred Subića i izbacio u korner.

Radnik je zaprijetio u 25. minutu. Brzu akciju domaćih udarcem je završio Motika, ali je njegov šut sa ćoška šesnaesterca odbranio Ćetković.

Sedam minuta kasnije stopostotna šansa za Šuberta. Motika je probio po desnoj strani nakon kontre, a defanzivac Radnika se našao u odličnoj prilici, međutim malo je oklijevao i njegov pokušaj sa sedam, osam metara je Ćorić nekako izblokirao.

Odličnu šansu imao je Borac u 38. minutu. Begić je uzeo loptu Blagojeviću na sredini terena i gurnuo za Lukića, a napadač crveno-plavih je šutirao i zatresao prečku, tako da je prvo poluvrijeme završeno bez golova.

Radnik je u drugi dio ušao angažovanije i to im se isplatilo u 56. minutu. Pantelić je nakon akcije sa Blagojevićem šutirao i matirao Ćetkovića za vođstvo Radnika od 1:0.

Mogao je domaćin do ubjedljivije prednosti nakon što je dva puta pogriješio golman Borca Ćetković. Prvi put je Aleksandar Vojnović zaustavio loptu na gol liniji, a u drugoj situaciji Todorov nije bio precizan.

Za razliku od Ćetkovića domaći golman Hodžić istakao se u 72. minutu odbranivši pokušaj Melega iz slobodnog udarca.

Tri minuta kasnije Živković je skočio i šutirao glavom, međutim, ali je lopta otišla pored gola.

U 77. minutu Hodžić ponovo na visini zadatka. Odbranio je pokušaj Jove Lukića.

Izjednačenje Borcu svojim drugim pogotkom u sezoni u 86. minutu donio je Jovo Lukić, kojem je danas rođendan.

U 90. minutu Radnik je imao šansu za trijumf. Strelac gola za domaće Pantelić ponovo je bio jedan na jedan sa Nikolom Ćetkovićem, matirao je golmana Borca ali je lopta pogodila stativu.

U posljednjem jesenjem kolu, Borac je domaćin tuzlanskoj Slobodi, dok Radnik ide u goste Tuzla sitiju.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button