FUDBAL

Mesi je kralj fudbala SEDMI put! VIDEO

Najbolji fudbaler svijeta u 2021. godini je Lionel Mesi, a “Zlatnu loptu” dobio je po sedmi put u karijeri!

Argentinac je ove godine konačno osvojio reprezentativni trofej i to Kopa Amerika, što je prvi trofej za reprezentaciju Argentine poslije 28 godina, što mu je u konačnici i donijelo priznanje, jer nije imao baš previše uspjeha u Barseloni, dok je suviše malo u PSŽ-u na početku sezone da bi dobio neku značajniju ocjenu.

Prošle godine izbor za prestižnu nagradu koju dodjeljuje „France football“ nije ni održan usljed pandemije koronavirusa. Mnogi smatraju da je time načinjena velika nepravda Robertu Levandovskom, koji je imao sjajne individualne statistike i predvodio Bajern do osvajanja svih najvažnijih trofeja. Sjajni Poljak tako je spletom nesrećnih okolnosti ostao bez nagrade najboljeg, a ove godine je dobio utješnu jer je proglašen za najboljeg napadača. To je nova nagrada koju su organizatori, lako je moguće, ustanovili kako bi bar na neki način “namirili” Levandovskog.

Poljak je morao da se zadovolji drugim mjestom, a iza njega je ostao Žoržinjo, čovjek koji je sa Čelzijem i Italijom pokorio Evropu. Četvrto mjesto zauzeo je Ksrim Benzema, a na petom je Ngolo Kante. Kristijano Ronaldo je zauzeo tek šesto mjesto, a Portugalac se po starom dobrom običaju nije pojavio na dodjeli kada je shvatio da neće biti najbolji, a pojedini mediji spekulišu da je u karantinu. Slijede Mohamed Salah, Kevin de Brujne, Kilijan Mbape i Đanluiđi Donaruma.

On je očekivano proglašen za najboljeg golmana, a najbolji mladi igrač je Španac Pedri. Tim godine je Čelzi koji je osvojio Ligu šampiona.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

  1. Povratni ping: 티비위키
Back to top button