BIHFUDBAL

Mišo Savić nije zaboravljen

Fudbaleri klubova Sutjeska i Vlasenica odigrali prijateljsku utakmicu u Foči u čast sjajnog glomana Milivoja Mišu Savića koji je tragično nastradao 2007. godine.

Iako je i ove godine izostao Memorijalni turnir u fudbalu “Milivoje Mišo Savić” u Vlasenici, dva kluba ne dozvoljavaju da izblijedi sjećanje na ovog sportistu. Milivoje Savić je rođen 1987. godine u Sarajevu, a fudbalsku karijeru je počeo u Vlasenici, gdje je u ratu izbjegao sa svojom porodicom. Sutjesku je došao 2006. godine i za godinu dana ostavio neizbrisiv trag.

Vječito nasmijani momak koji je plijenio svojom pojavom i sjajnim odbranama ulivao samopouzdanje svojim saigračima, sa fočanskim plavo-bijelima je 2007. godine izborio plasman u Prvu ligu Republike Srpske i bio je jedan od najzaslužnijih za taj istorijski uspjeh.

Iste te godine, tragično je nastradao u saobraćajnoj nesreći u Foči. Preminuo je 19. septembra 2007. godine u Bolnici u Podgorici, četiri dana nakon saobraćajne nesreće.

Ovi fudbalski klubovi čuvaju uspomenu na talentovanog golmana, koji je tek bio napunio 20 godina i kojem je predviđana odlična karijera.

U prijateljskom odmjeravanju snaga, fočanski prvoligaš savladao je drugoligaša iz Vlasenice sa 3:1. Dva gola za Sutjesku postigao je Dejan Rašević, a jedan Dejan Mojović, dok je za Vlasenicu strijelac bio Dalibor Krezović, koji je sa pokojnim Savićem igrao za oba ova kluba.

Delegacije timova zajedno sa roditeljima i prijateljima Milivoja Savića, prije utakmice prislužile su svijeće i položile cvijeće na mjestu nesreće.

Na zajedničkom ručku nakon utakmice i druženju igrača i članova dva kluba, predstavnici Vlasenice najavili su da će memorijal obnoviti naredne godine ukoliko to prilike budu dozvoljavale.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: coway
Back to top button