EVROPSKE LIGEFUDBAL

U Belenenšešu 13 igrača zaraženo omikron varijantom Kovida

Zdravstvene vlasti Portugala objavile su da je kod 13 fudbalera i osoblja prvoligaškog kluba Belenenšeš otkrivena omikron varijanta koronavirusa, i to pošto se jedan od igrača vratio iz Južne Afrike.

Omikron soj otkriven je poslije prvenstvene utakmice Belenenešeša i Benfike u subotu. Belenenšeš je meč počeo sa devet igrača, a ostatak ekipe je bio u izolaciji. Poslije poluvremena samo sedmorica su se vratila na teren i utakmica je prekinuta poslije dve minuta u nastavku pri vođstvu Benfike 7:0.

– Svi smo u izolaciji, osim mlade ekipe koja nije igrala u subotu. Ukupno su 44 čoveka u karantinu. Blage simptome imaju dva ili tri igrača i isto toliko članova osoblja. Sada čekamo ponavljanje testa čim to odobre zdravstvene vlasti – izjavio portparol portugalske ekipe.

Još u subotu predsjednici Benfike i Belenenšeša izjavili su na konferenciji za novinare da su morali da igraju utakmicu inače bi rizikovali kaznu zbog neopravdanog izostanka. Okrivili su Ligu i zdravstvene vlasti što nisu dopustile da se susret odloži.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

Back to top button