ATPTENIS

„Novak obara sve rekorde, ali to ne znači da je najveći“

Nekadašnji peti teniser svijeta Fernando Gonzales kaže da će Novak Đoković imati najviše grend slem titula, ali da to ne znači da je najveći teniser svih vremena.

– Ne tako davno, bilo je nevjerovatno da neko osvoji i deset grend slem titula, a sada imamo trojicu sa po 20. Kada je riječ o brojevima, siguran sam da će Novak završiti sa najviše slemova i sa možda najboljom statistikom. Ipak, ima i drugih faktora koji određuju ko je najveći – kaže Gonzales za tennis365 i dodaje:

– Novak obara sve rekorde i čini se da će nastaviti to da radi godinama, ali ja mislim da se ne može reći: ’Ovaj momak ima najviše titula, znači da je naibolji’. Možemo samo da odaberemo sebi omiljenog, meni je to Rodžer po stilu igre: jednoručni bekhend, servis, volej, njegov stil igre je više klasičan. Kada gledate Novaka, čini se kao da nikada neće promašiti loptu, a Rafa trči svuda uprkos tome što ga celo telo bori – teško je reći ko je najveći.

Za kraj, Čileanac je poručio da nas čeka interesantna 2022. godina i da ga naročito zanima kako će napredovati Janik Siner i Andrej Rubljov.

Gonzales je igrao finale Australijan opena 2007. godine, kada je izgubio od Federera, a stigao je i do polufinala Rolan Garosa 2009. Ukupno je osvojio 11 ATP titula, uz olimpijsko zlato u dublu (2004) i srebro u singlu (2008).

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: zweefparasol 400
Back to top button