BIHFUDBAL

Vladimir Rosić za SNM: “Napašćemo” viši rang i sredićemo stanje u omladinskoj školi, iće Naprijed uvijek naprijed!

Banjalučki Naprijed ima novog predsjednika. Od prije par dana tu funkciju od Čede Ševarike preuzeo je Vladimir Rosić. Mladi rukovodilac jedne multinacionalne kompanije već je zavrnuo rukave i počeo da “postavlja stvari na mjesto”. Iako u gužvi, izdvojio je par minuta za naš portal da iznese svoje prve utiske poslije prvih dana na čelu člana Regionalne lige grupa Zapad, Republike Srpske.

– Velika je ovo stvar za mene, jer sam preko 20 godina proveo u ovom klubu, preko mlađih kategorija, kada sam počeo daleke 1989. godine, takođe bio sam i trener u mlađim selekcijama. Stvarno ovaj klub nosim u srcu. Ovo je za mene velika čast, odgovornost i obaveza, jer smo u godini jubileja, kada slavimo 70 rođendan. Nismo u zavidnoj poziciji, ali ja sam čovjek koji je jako motivisan, volim izazove i spreman sam da zajedno sa velikim brojem “naprijedovaca” vratimo ovaj klub na stare staze slave. Naprijed je kroz svoju istoriju iznjedrio veliki broj uspješnih fudbalera, trenera…Negdje smo došli do podatka da je pet punih sastava našeg tima prodefilovalo kroz Borac, a neki od njih su se pokazali i u inostranstvu. Prvi cilj će nam biti omladinska škola, da je oživimo i da ona bude temelj jednog novog Naprijeda, ističe Rosić.

Na skupštini na kojoj ste izabrani izvršena je primopredaja koja je prošla jednoj u “džentlmenskoj” atmosferi, a to je rijetkost, nažalost danas kod nas?

– Naprijed je jedini klub sa desne strane Vrbasa i kroz svoju istoriju klub je njegovao fer plej, timski duh i mi smo zapravo jeda velika porodica. Ovim putem se još jednom zahvaljujem dojučerašnjem predsjedniku Čedi Ševariki i svim ostalim ljudima koji su ranije vodili klub u izazovnom vremenu i sačuvali ga. Bilo je stvarno dostojanstveno i “stara” uprava nam je dala podršku u našoj borbi, rekao je Vladimir Rosić.

Planovi su veliki, pogotovo u godini jubileja?

– Napravili smo plan i strategiju razvoja kluba u narednih pet godina. Prioriteti su finansijska stabilizacija. Klupski žiro račun je blokiran godinama i potrudićemo se da to riješimo. Uključićemo dosta ljudi koji hoće da pomognu. Druga stvar je rekonstrukcija terena, infrastrukture generalno i to u skorije vrijeme. Nažalost Naprijed već dvije godine ne igra na svojoj “Barutani”. Prva ekipa igra uglavnom kao gost i to naravno utiče na rezultate. Naši seniori igraju treću ligu, pričali smo s njima, iznijeli smo planove i ideje i rekli smo im i sada i vama kažem, naš cilj je da slijedeće sezone “napadnemo” viši rang, otkriva Rosić.

Turnir Duško Ožegović će se ponovo održavati?

– Da, naravno. Zbog korone dvije godine se klinci nisu nadmetali na tom turniru, ali vratićemo ga u život. Već slijedeće godine dovešćemo ponovo Zvezdu, Partizan, Dinamo, Rijeku, Budućnost, Sutjesku…Biće to ponovo jedan spektakl, naglašava Rosić.

Očekujete i pomoć institucija?

– Da, naravno, od grada Banjaluka, Fudbalskog saveza Republike Srpske, resornog ministarstva…Već nam se javljaju i naši ljudi, prijatelji iz cijelog svijeta i drago im je što se konačno oko Naprijeda nešto dešava. Sve ovo radimo kako bi naša djeca sutra imala optimalne uslove za treninge i da danas, sutra budu kvalitetni ljudi, zaključio je novi predsjednik Fudbalskog kluba Naprijed, Vladimir Rosić.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

Back to top button