GOLF

Vuds: Bilo je 50 odsto šanse da iz bolnice izađem sa jednom nogom

Slavni golfer Tajger Vuds polako se oporavlja od umalo kobne saobraćajne nesreće koju je imao u februaru, ali ne treba očekivati da će ikada više biti na takmičarskom nivou na kojem je nekada bio.

Vuds je sam upravljao vozilom kada je izgubio kontrolu i sletio sa puta, a doživio je brojne prelome jedne noge uz još nekolicinu drugih povreda.

– Mislim da je realno da nastupim na “Turu” u budućnosti, ali više nikada to neće biti u punom kapacitetu kao nekada. Moraću da biram turnire koje igram. Odrediću par događaja tokom sezone i onda ću oko njih da sve organizujem. Tako je radio i slavni Ben Hogan poslije saobraćajne nesreće koju je imao 1949. godine. Nikada više neće biti kao ranije, ali to sam prihvatio – rekao je 45-godišnji Vuds.

Rekao je da je napravio veliki iskorak u oporavku.

– Dok sam bio u bolnici, postojalo je u jednom trenutku 50 odsto šanse da iz bolnice odem sa samo jednom nogom. Kad sam shvatio da ću zadržati nogu onda sam morao da treniram šake, pitao sam djevojku i prijatelje da mi bacaju predmete dok sam ležao u krevetu kako bih mogao da vježbam – objasnio je slavni golfer.

Eldrik Tont Vuds, poznat pod nadimkom Tajger, jedan je od najvećih golfera svih vremena – na diobi je prvog mjesta po broju PGA pobjeda, drugi je po broju osvojenih mejdžora, a drži i brojne druge rekorde. Smatra se jednom od najprepoznatljivijih sportskih ličnosti na svijetu. (Sport klub)

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

  1. Povratni ping: Magic mushroom capsule
  2. Povratni ping: 티비위키
Back to top button