EVROPSKE LIGEFUDBAL

“Radije bih umro, nego što bih igrao za Real”

Fudbaler Barselone Đerar Pike istakao je da osjeća veći pritisak zbog povratka Ćavija Ernandesa na Nou Kamp, jer ne želi da razočara nekadašnjeg saigrača.

Poslije nekoliko godina najavljivanja, Ćavi se vratio u katalonski klub. Na pitanje voditelja u emisiji ‘El Hormiguero’ koliko je dobro što mu je nekadašnji saigrač sada trener, Pike je rekao:

– Dolazak Ćavija mi je stvorio dodatni pritisak, jer ne želim da ga iznevjerim. Želim da pružim svoj maksimum zbog njega. Ako ne igram najbolje, osjećam da ću ga razočarati.

Barselona je pred početak sezone doživjela veliku promjenu, s obzirom na to da je klub napustio Lionel Mesi.

– Bilo je teško, jer smo igrali zajedno veoma dugo. Bilo je teško i sa profesionalnog i sa privatnog aspekta. Stvari se nisu odvijale dobro po nas na početku sezone – poručio je Pike.

– Srećan sam što je dobio sedmu Zlatnu loptu, to je dokaz da je najbolji svih vremena.

Upitan da li postoji šansa da do kraja karijere zaigra u Real Madridu, iskusni defanzivac je rekao:

– To je nemoguće. Radije bih umro, nego igrao za Real. Ne mogu ništa da mi ponude.

Pike ima 34 godine, a otkrio je da zna čime će se baviti kada završi sa fudbalom.

– Mnogi saigrači su mi rekli da je teško kada se penzionišeš. Od djetinjstva pratiš određenu rutinu, a onda se sve promijeni. Moraš da se prilagodiš na novi život. Teško je. Fudbaleri uglavnom nisu spremni na tu promjenu. Ja se već godinama pripremam za to, investirao sam u određene poslove, imaću šta da radim kada napustim fudbal.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button