BIHFUDBAL

Vladmir Ilić za SNM: Zasluženo smo na vrhu, nastavićemo pružati šansu mladim igračima!

Fudbaleri Krupe nakon sutrašnjeg zajedničkog ručka idu na pauzu, odnosno zaslužen odmor. Jesenji šampion Prve lige Republike Srpske iza sebe ima jednu jako dobru polusezonu u kojoj je pored dobrih rezultata klub afirmisao i nekoliko mladih igrača. Trener Vladimir Ilić prezadovoljan je kako je izgledala njegova ekipa tokom prvoligaške jeseni.

– Mi smo lagano dizali formu. Ekipa je ciljano sastavljana i ispostavilo se da smo pogodili sa pojačanjima i sve je to na kraju dobro ispalo. Moram da pohvalim i svoj stručni štab i zaista smo zasluženo prvi prošli kroz cilj, reko je Ilić.

Ekipa je pokazala homogenost i istrajnost, pogotovo u važnim utakmicama?

– Ako se ne varam, preko 60% utakmica na poluvremenu smo bili u minusu, pa smo u drugom dijelu okretali i dobijali te mečeve, što znači da je ekipa jako spremna i momci vjeruju u ono što radimo, ističe Ilić.

Pogotovo je to došlo do izražaja protiv Slobode u Novom Gradu?

– To je jedna od najdražih pobjeda, definitivno. Utakmica je bila bitna za obe ekipe. Na toj utakmici smo srušili rekord Prve lige Republike Srpske, jer nam je to bila osma uzastopna pobjeda. Kroz tih osam, devet uzastopnih pobjeda, koliko smo nanizali pokazali smo da imamo jednu pravu, karakternu ekipu, koja nikada ne odustaje, ponosan je Ilić na svoje momke.

Sada će svi željeti da vas skinu s trona, a čini se da je vama ipak prioritet da izgurate nove mlade igrače ispred svakog rezultata?

– Sve ste lijepo rekli. Neki momci iz juniorskog pogona koji su pokazali kvalitet će biti priključeni prvom timu, dobiće šansu. Doveli smo i neke mlade igrače. Krupa će opet biti u vrhu sa najmlađom ekipom. Što se plana rada do odlaska na pauzu tiče, sutra se razilazimo nakon zajedničkog ručka. Momci će nakon toga dobiti nekih 10-12 dana slobodno. Poslije toga će dobiti plan i program rada na odmoru po kojem će raditi do 17. januara kada je zakazana prozivka, otkriva Ilić.

Trener Krupe sutra putuje u Grčku gdje će stažirati nekoliko dana u Asterasu iz Tripolisa kod srpskog trenera Milana Rastavca.

– Trudim se stalno da se usavršavam i da napredujem svakog dana. Mislim da je ovaj odlazak u Grčku sjajna stvar za mene i zaista se još jednom zahvaljujem gospodinu Rastavcu što mi je ukazao čast da učim uz njega. On je jedan od najpriznatijih trenera dole i siguran sam da ću se vratiti bogatiji za jedno veliko iskustvo, rekao je Ilić.

Od prije nekoliko dana ste vlasnik UEFA A licence. Kakvi su Vaši dalji planovi?

– Meni je cilj da budem najmlađi trener u BiH sa PRO licencom. Mislim da ću uspjeti u tome. Mislim i da sam najmlađi trener u Bosni i Hercegovini sa A licencom ikada, hoću da tako bude i sa PRO licencom i da podignem ljestvicu kada je u pitanju licenciranje u BiH, samouvjereno je stavio tačku na ovaj razgovor za naš portal Vladimir Ilić.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button