RUKOMET

Kreće SP za rukometašice: Šta i kad čeka Srbiju na putu do završnice

Rukometašice Srbije u petak od 20:30 počinju takmičenje na Svjetskom prvenstvu utakmicom protiv Poljske, a selektor ženske rukometne reprezentacije Uroš Bregar kaže da tim sa dobrom energijom dočekuje nastup u Španiji.

– Dobro je da izgledamo kao kolektiv, to je veoma bitno, a ja kao trener više volim radnu atmosferu. Svekupna atmosfera na ovim pripremamama je baš pozitivna, kako i treba da izgleda i idemo sa dobrom energijom u utakmicu sa Poljskom – rekao je Bregar za sajt RSS.

Pred srpskom selekcijom je već na startu veliki izazov.

– Poljska ekipa je visoka i krupna, trče dobro polukontre. Ono što prvenstveno treba da odigramo je dobra i agresivna odbrana i moraju da se zaustave Kobilinska i Bizdra. Bizdra je srce ekipe, motor, tako da na to moramo da obratimo posebnu pažnju. Mora da bude borba za svaku loptu, za svaku odbranu, važno je koliko ćemo faulova napraviti, kako precizniji da budemo u napadu i biće još puno zadataka. Mislim da nas očekuje baš dobra utakmica.

Bregar je istakao da su još pod znakom pitanja nastupi Jovane Kovačević I Kristine Liščević.

Raspored

3. decembar, 20:30 Srbija – Poljska

5. decembar,  20:30 Srbija – Kamerun

7. decembar, 20:30 Rusija – Srbija

– Uradićemo još neke kontrolne testove za njih i onda ćemo napraviti ekipu za utakmicu – zaključio je selektor.

Srbija igra u grupi B u Liriji sa reprezentacijama Poljske, Kameruna i Rusije.

Srpkinje će 5. decembra od 20.30 igrati protiv Kameruna, u istom terminu su i Ruskinje rivalke 7. decembra.

Sam turnir traje do 19. decembra, a po tri ekipe iz svake grupe će ići dalje i formiraju se nove grupe od po šest ekipa, s time da u četvrtfinale idu samo prvi i drugi tim novoformiranih grupa.

Srbija može u novoformiranoj grupi da se ukrsti sa timovima Frnacuske, Crne Gore, Angole i Slovenije i samo dva tima iz grupa A i B će ići u top 8, pa će svaki bod koji se prenosi biti bitan.

Računaju se prvo bodovi, zatim međusobni učinak, pa gol razlika, i na kraju broj postignutih golova u slučaju kalkulacija.

Druga faza trajaće do 13. decembra, a nokaut faza igra se od 15. do 19. decembra u Granoljersu.

Titulu brane Holanđanke, koje su 2019. osvojile svoju prvi titulu.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button