BIHFUDBAL

BORAC ZIMUJE NA TREĆEM MJESTU Lukić i Vušurović srušili Slobodu

Pobjedom protiv Slobode (3:1) fudbaleri Borca dočepali su se treće pozicije na kojoj će i prezimjeti, što s obzirom na sve turbulencije nije ni loš rezultat.
U sjajnom prvom poluvremenu moglo je da padne mnogo više golova od po jednog na obje strane. Banjalučane je u vođstvo doveo Jovo Lukić u 33. minutu, ali je radost domaćih pokvario Fedor Predragović, momak koji je ponikao na Gradskom stadionu. On je sjajno šutirao u 37. minutu i matirao Nikolu Ćetkovića poslije čega iz nije želio da slavi pogodak. U finišu poluvremena do prednosti su mogli i jedni i drugi, a tek što je počelo drugo mrežu Tuzlaka zatresao je Milan Vušurović. Sve dileme oko pobjednika razriješio je isti igrač u 72. minutu. Bio je to njegov peti pogodak u sezoni, a čak 11. asistencija Gorana Zakarića.

“Crveno-plavi” su skupili 30 bodova, te imaju pet manje i meč više od Tuzla sitija, dok je Zrinjski ove sezone “liga za sebe” pošto je skupio čak 48 bodova. Priliku da se ižbodovno izjednači sa Banjalučanima ima Široki Brijeg koji sutra gostuje Željezničaru, dok je na 28 bodova ostalo Sarajevo koje je poraženo od Veleža sa 0:2.

Rudar Prijedor je izvukao bod n gostovanju Postupku, pa obje ekipe imaju po 16 bodova, baš kao i Leotar. Na začelju je Radnik koji ima 11 i sutra na zatvaranju jeseni gostuje Tuzla sitiju.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: clomiphene kaufen
Back to top button