FUDBALREGION

Zbog pritiska sam osedeo i prestao da pušim, voleo bih da budem zauvek u Zvezdi, ali…

Trener Crvene zvezde Dejan Stanković govorio je o svojoj dosadašnjoj karijeri u Ljutice Bogdana, kao i planovima za naredni period.
On je istakao da se suočava sa velikim pritiskom i sa njim se borio na različite načine, ali da su rezultati najvažniji.
– Mediji, uprava, navijači, ostali klubovi, sa svih strana je ogroman pritisak, što se da videti po mojoj kosi. Ostavio sam i cigare pre godinu i po dana, jer sam usled ogromnog pritiska počeo mnogo da pušim i morao sam da presečem. Trener Crvene zvezde je trener i igračima i upravi i stučnom štabu i navijačima i novimarima. Sa svake strane moram da prihvatim pritisak i odgovornost na sebe i pustim igrače da rade na miru. I ja sam bio igrač, njihovo je samo da igraju. Na početku mi je malo bilo teško, ali onda sam shvatio da je Zvezda svačija. Najveći klub u Srbiji i na Balkanu, ima lepu istoriju, a prethodnih nekoliko godina ponovo ima dobre rezultate u Evropi. Svako želi da se bavi Zvezdom i to je potpuno normalno. Vremenom sam shvatio da svako ima pravo i da joj zviždi i da je hvali i da kritikuje – rekao je Stanković u intervjuu za “Informer”.

Često se mogu čuti informacije iz Italije da su pojedini klubovi, pre svih Sampdorija, zainteresovani za šefa struke crveno-belih.

– Svako ko zna kakav je osećaj i kakve emocije izaziva ovaj klub, voleo bi da ostane u Zvezdi ceo život. I kao igrač i kao trener. Međutim, neminovno je da jednom svi krenemo svojim putem. Zvezda je ozbiljna mašina, mnogo je lepo i mnogo je velika potrošnja. I dalje sam zadovoljan i dalje imam maraton da istrčim. Ima uvek interesovanja za mene, ali to sam rekao i ranije – zapitao bih se da nema. Onda bi to značilo da ne radim dobar posao, ni klub što veruje u mene, ni navijači što me podržavaju. Lepo je kad se raspituju za vas. To vam daje snagu da budete još bolji. A moji planovi? Sve ću uraditi da u maju podignem pehar…”

Kada je reč o prelaznom roku, postoje želje, ali je svestan mogućnosti Zvezde.

– Želje za prelazni rok uvek idu zajedno sa mogućnostima. Pričamo često, ali kad dođe utakmica, gledam samo ono što imam. Ono što imam je najbolje, pa neka fali sedam igrača. Ja verujem u one koji istrče na teren. Samo tako mogu da ih ubedim da mogu da urade i nemoguće – naglasio je.

Do kraja sezone predviđa se jedna od najneizvesnijih šampionskih borbi sa Partizanom u poslednjih nekoliko godina.

– Ovo će biti teško, ali možda i najlepše prvenstvo u poslednjih nekoliko godina. Prava muška borba, tu se odrasta. Želim da bude još jače, možda već sledeće godine još neizvesnije. Da se uključi još neko, da se četiri, pet ekipa do aprila bore za titulu. Meni je lepše da je razlika jedan ili tri boda, da je neizvesno. Jedno je napraviti fenomenalan uvod i onda to održavati, a drugo biti u “crvenom” od avgusta do maja. Onda se vidi kakav je ko čovek. Tad mi treba čovek, a ne igrač, da izdrži kad je teško – poručio je Stanković.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button