FUDBAL

Španski mediji hvale Jovića: Dobar je igrač, mora više da igra

Luka Jović, strijelac i aistent u pobijedi Reala nad Sodijedadom, glavna je tema u španskim medijima.

U analizi kolumnista Asa i Marke ističe se da je vrijeme da Karlo Ančeloti da novu priliku reprezentativcu Srbije koji je pokazao da može da bude od velike koristi ekipi.

Italijanski trener je poslije susreta rekao kako Jović zaslužuje da igra više, a na to ga opominju i španski novinari.

– Srbin koji je igrao samo 106 minuta ove sezone dao je gol i asistirao u pobjedi Reala. Njegovo vraćanje u formu je problem koji čeka Anćelotija. On je u svoju drugu misiju na ‘Santjago Bernabeu’ stigao da iskoristi mlade talente u koje je Real uložio novac u prethodnim prelaznim rokovima. Uspio je da oživi Militaa, Rodriga i Vinisijusa, ali se još uvijek čeka da povrati onu ‘ubilačku’ verziju 23-godišnjeg Luke Jovića – piše As.

Takođe, navodi se i sljedeće:

– U noći kada je Anćeloti izgubio Benzemu, uskrsnuo je Jović, koji je asistirao, postigao gol, bio sjajan i pozadi i naprijed. Ta ‘nepostojeća’ klupa presudila je na Anoeti. I ne samo zbog srpskog napadača. Kamavinga je takođe pomogao da se obezbjedi pobjeda kada je Ančeloti odlučio da sačuva Kazemira za derbi.

Marka je podsjetila da je Jović mnogo patio i kod Zinedina Zidana, te da je imao sjajnu sezonu u Ajntrahtu prije dolaska u redove kraljevskog kluba.

– Poslije meča protiv Real Sosijedada u kome je imao gol i asistenciju Jović je novi igrač na radaru i igrač koji je u planovima trenera – konstatuje “Marka”.

U istom tekstu navodi se i da je Jović igrač od kog bi Real mogao da ima koristi u nastavku sezone.

– Jović je dobar igrač. To niko nije znao poslije dvije godine u Madridu, jer mu niko nije dao dvije prilike zaredom. Sve je dobro uradio sa loptom – i asistirao je Vinisijusu i postigao drugi gol. Nije Karim, naravno, ali se čini da je više nego profitabilan igrač. Bez Karimove povrede vjerovatno nikada ne bismo znali da Luka Jović može da igra fudbal. Srbin je ušao u 17. minutu i bio jedan od najboljih. Sjajna igra Jovića ujedno je pokazatelj da nešto nije u redu u Valdebebasu kada igra tako malo – zaključak je popularnog sportskog dnevnika.

(B92)

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button