FORMULAMOTOSPORT

Helmut Marko: Sudije nas ne tretiraju kao Hamiltona

Savjetnik Red Bulovog tima u Formuli 1 doktor Helmut Marko je bio veoma nezadovoljan poslije incidenata na Velikoj nagradi Saudijske Arabije.

On smatra da Maks Ferstapen nije zaslužio kazne i da nije uradio ništa protivno pravilima, dok su sa druge strane, kako smatra, stjuarti gledali kroz prste Luisu Hamiltonu.

U trci koja je napravila nove kontroverze u duelu Hamilton – Ferstapen, Maks je bio taj koji je izvukao deblji kraj. On je u dva navrata imao duel sa Hamiltonom u prvoj krivini i dva puta je zbog toga mora da preda poziciju Luisu. U momentu kada je predavao poziciju desio se i udes između njih dvojice, a u Red Bulu smatraju da to nije bila Maksova krivica.

Sa druge strane ljuti su i zbog toga što je Hamilton bio daleko iza Ferstapena u formacijskom krugu prije drugog ponovljenog starta.

– Naši inženjeri pripremaju dokaze da je Maks konstantno kočio i da nije pokušavao da uradi ‘brejk test’ kao što je Hamilton rekao. On se zakucao u naš bolid. Napravio je dvije posjekotine na zadnjem pneumatiku i zbog toga nismo mogli dalje da se trkamo – rekao je Helmut Marko.

– Druga stvar je drugi start. Hamilton je bio iza Ferstapena za deset dužina automobila. Fetel je dobio kaznu za to u Budimpešti. Ovakvim manevrom je Hamilton bolje pripremio gume za start. Onda je izgurao Hamiltona i nije bilo reakcije. Osjećamo da nas ne tretiraju isto – rekao je Marko.

Finale ovogodišnjeg šampionata Formule 1 će biti u Abu Dabiju, a dva vozača imaju jednak broj bodova. Marko ne najavljuje nikakve promjene u pristupu pred posljednju trku.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button